30 aprilie 2010
27 aprilie 2010
Andreea Balan sora cu paranoia

25 aprilie 2010
Caut masina de imprumut

Imprumutul se va face in conditiile art. 1560 C. civ., iar obligatiile partilor contractante sunt cele prevazute la art. 1564-1575 C. civ.
Asadar, este cineva prin zona din randul prietenilor mei care sa aibe vreo masina cu care nu merge de ceva vreme? Multumesc anticipat!
24 aprilie 2010
Cum se devalorizeaza masinile

Atunci cand iti cumperi o masina noua, ar fi bine sa te gandesti ca la un moment dat vei vrea sa o vinzi. In acest caz, marcile de masini difera destul de mult intre ele in privinta devalorizarii. Cu alte cuvinte, o masina pe care ai cumparat-o cu 14.000 de euro, ai putea sa o vinzi dupa cinci ani cu doar 5.000 iar una pe care ai platit 20.000 o poti valorifica cu peste 10.000 de euro.
Ca regula generala, masinile de productie germana isi pastreaza cel mai mult valoarea, iar marcile franceze si italiene se devalorizeaza cel mai mult. De asemenea, atunci cand cumperi o masina ar fi bine sa stii ca nu este o investiti ci o cheltuiala, cu exceptia cazul in care o cumperi pentru firma si iti va produce bani.
O masina noua cumparata isi pierde cel putin 10% dinvaloare imediat ce a iesit pe poarta comerciantului. Pe toata durata utilizarii ei vei cheltui bani cu combustibilul, reviziile, reparatiile, intretinerea, in timp ce masina continua sa se devalorizeze. In functie de marca si model, devalorizarea continua cu 10-15% pe an.
Pretul cu care vei revinde masina depinde foarte mult si de felul in care ai intretinut-o, adica revizii facute la timp (pe care sa le poti dovedi cu facturi) sau felul in care arata interiorul si exteriorul.
Ca pont, un comparator avizat se va uita, pe langa kilometraj( care poate fi dat inapoi) si la cat de mult este tocit cauciucul de pe pedale. Iti poate da o imagine despre cat de mult a fost condusa masina. De asemenea, cat de mult este tocita tapiteria, volanul, schimbatorul de viteze si butoanele de pe bord.
Daca ne referim strict la marci si modul in care acestea isi pastreaza valoarea in timp, masinile germane Volkswagen, Audi si BMW sunt cele care inregistreaza cele mai mici devalorizari, de circa 50% dupacinci ani, in timp ce Fiat, Renault sau Peugeot se devalorizeaza de trei ori in aceeasi perioada. In situatia actuala de criza, vanzarile auto au scazut substantial, fapt ce are o directa influenta si asupra pretului.
Practic, oamenii prefera sa amane achizitia unei masini, ceea ce inseamna ca cererea este mult mai mica, in timp ce oferta ramane aproximativ la acelasi nivel. In acest context, pentru a reusi totusi sa mai dea ceva masini, vanzatorii reduc preturile.
Ca exemplu, un Audi A4TDi care costa aproximativ 27.000 de euro in 2005 , se vindea la inceputul anului cu aproximativ 13.000 de euro, iar acum pretul de oferta este cam de 10-11.000 de euro.
La fel si in cazul BMW 320 d care se vinde acum cu aproximativ 13.000 de euro cu 1.000 de euro mai putin fata de inceputul anului. In 2005, modelul costa 29.000 euro.
Marcile care inregistreaza cele mai mari scaderi de preţuri - de pana la trei ori - sunt Renault, Peugeot si Fiat. Un Renault Megane 1.9 DCI din 2005 care costa 18.000 de euro se vinde acum cu 5.000-6.000. La fel, un Fiat Punto 1.2 I se vinde in prezent cu circa 4.000 de euro. In 2005 era scos pe piata cu aproximativ 12.000 de euro.
Articol preluat de aici
21 aprilie 2010
Adevarul despre FACEBOOK

14 aprilie 2010
Vand Renault Clio din 2004 sau schimb cu teren pe langa Bucuresti

13 aprilie 2010
Opt secrete despre sex

10 aprilie 2010
Placute de inmatriculare false ori la limita Codului Rutier
Eu stiam asa...
Daca vrei sa-ti inmatriculezi o masina sau motocicleta in Romania, mergi la Politia Rutiera cu ditamai dosarul, unde printre altele, trebuie sa arati si chitanta cum ca ai platit taxa pentru placute, care placute iti sunt eliberate tot de catre Politia Rutiera sau de catre un departament de pe langa... Aceste trebuie sa fie standard, deci toate la fel atat ca dimensiune, culori cat si ca fontul (caracterul) cu care sunt scrise. Daca gresesc, va rog sa ma corectati.
Si totusi... de ce unii isi monteaza alte "numere" decat cele permise in Romania?
Cumva posesorii se vor altceva decat ceea ce sunt?
Cumva poseorii masinilor cu placute de inmatriculare "a la Germania sau Italia" au mari frustrari sau probleme existentiale?

7 aprilie 2010
5 aprilie 2010
Amintiri cu Silvia Dumitrescu

4 aprilie 2010
VULVOPLASTIA salveaza casatoria

Pasti Fericit!
3 aprilie 2010
Automobil sau Motocicleta / Conserva sau Mobra ?

2 aprilie 2010
Un poliţist trebuie să acorde minim zece amenzi pe zi

Dumitru Coarnă susţine că angajaţii Poliţiei sunt obligaţi să crească de la un an la altul numărul contravenţiilor acordate. El nu este însă de acord cu această măsură, întrucât rolul poliţiei este să scadă prevenţia. "În momentul în care suntem obligaţi să creştem an de an, vă daţi seama că se creează şi anumite abuzuri şi presiuni asupra poliţistului" a explicat Coarnă.
La finalul zilei, poliţiştii trebuie să dea raportul şefilor, care verifică dacă şi-au îndeplinit sau nu planul. În cazul în care nu au reuşit să atingă "norma" impusă, vor primi calificativul "nesatisfăcător". Trei astfel de calificative îl vor aduce pe poliţist în ochii şefilor şi va fi exclus de pe lista pentru prime sau promovare. Mulţi dintre ei pot fi chiar detaşaţi din acest motiv.
" Au fost multe cazuri în care ar fi trebuit să dau numai un avertisment, dar pentru că ştiam că o să fiu sancţionat sau cercetat am aplicat amenzi cetăţenilor " a explicat poliţistul Ciprian Turcu, din Sibiu.
Sistemul instituit de conducerea Poliţiei Rutiere i-a revoltat pe agenţii din judeţul Sibiu, care au decis să protesteze. Ei sunt nemulţumiţi că evaluarea de la finalul anului se face numai după amenzile aplicate, şi nu se pune accent pe prevenire sau pe problemele pe care poliţiştii le rezolvă în stradă.
Potrivit reprezentantului Sindicatului Naţional al Politiştilor şi Personalului Contractual, această cutumă se aplică în mod uniform în toată ţara şi nu este un singur caz izolat, la Sibiu.
Directorul Direcţiei Rutieră din cadrul IGPR, Lucian Diniţă, a dezminţit însă informaţiile şi s-a angajat să verifice personal acest lucru.
"Ni s-a interzis să reţinem permisele celor care trec pe culoarea roşie a semaforului"
Poliţiştii din Sibiu îi acuză pe reprezentanţii biroului local că îi obligă să încalce legea.
"Ni s-a dat o dispoziţie că nu mai avem voie să reţinem permisele de conducere la trecerea pe culoarea roşie a semaforului. Este o dispoziţie ilegală. Am primit dispoziţia de la şeful biroului rutier, din dispoziţia altor comandanţi. Nouă ni s-a comunicat prin instructaj. Ne-a pus să semnăm. Putem să dovedim" a explicat Ciprian Turcu.
Poliţistii din Sibiu se tem că şefii lor au luat această măsură pentru a-şi sancţiona subalternii.
"Dacă cineva ne urmăreşte, vom fi sancţionaţi prin teste de integritare pentru că nu am luat măsura care trebuie când un şofer a trecut pe roşu" a spus unul dintre poliţiştii din Sibiu.
Mai rau, aseară, pe RealitateaTV, mai mari ai Poliţiei Rutiere se contraziceau unii pe alţii, având cu ei dovezi solide - acte semnate, ordine scrise, etc. Dacă iniţial discuţia a fost calmă şi pur informativă, pe final au ajuns să se acuze reciproc... semn că ceva-ceva se întâmplă.
Deci mare atenţie cum conduceti! Măcar o perioadă până se limpezesc apele.
Nu îndemn la contravenţii sau infracţiuni de ordin rutier, dar dacă în anumite cazuri se poate aplica DOAR un avertisment scris sau verbal, dar în locul acestuia primiţi în dar de Paşti de la iepuraşul cu caschetă albă o amendă sau mai rău, suspendarea permisului de conducere (şi asta pentru că trebuie indeplinit un plan), ar cam trebui ori să aveţi un salariu bunicel ori să vă gândiţi de două ori înainte dacă merită să vă permiteţi acest "lux", conducerea autovehicolelor pe şosele patriei.