7 februarie 2010

Calator batut cu bestialitate de catre soferul unui autobuz RATB

Conducerea RATB, a anuntat azi dimineata intr-un comunicat de presa, ca a schimbat sistemul de angajare a soferilor pe autobuze, tramvaie si troleibuze, si pentru ca anul trecut au fost concediati sau suspendati 97 de soferi dintr-un total de aproape 4500, astazi au inceput deja interviurile.

Un colaborator de-al nostru aflat la fata locului, tocmai ne-a relatat cum a decurs primul interviu al zilei... Redam mai jos dialogul dintre viitorul angajat si angajator.

-Buna ziua! Ma numesc Ciomagel Ieftimosu Soru, zis si Redbull. Aveti aici siviul meu sau cum io zice.
-Mda, ia loc si fa-te comod. Ia sa vad ce studii ai.
-Am B-ul, C-ul, D-ul, E-ul, chiar si A-ul daca este nevoie. Pe vremuri aveam Mobra Hoinar ca era la moda. Asa m-am si insurat, dupa ce mi-am luat mobra.
-Bine, bine, lasa asta acum...
-Sefu, stiti, am 4 copii acasa care pe langa bataie mai trebuie sa mance si gura lor ceva si de cand cu criza asta, as munci oriunde.
-Da, da... sigur, ai dreptate, doar ca pana la angajare mai ai cateva probe practice de trecut.
-Nicio problema, duceti-ma in parcul auto si va voi arata cum se conduce un autobuz, un tramvai, un troleibuz. O sa vedeti ca sunt un profesionist.
-Lasa asta la urma, spuse angajatorul punand mana pe telefon. Alo, ce dracului faceti acolo ma de nu raspundeti? Alo, nea' Fane? Da bre, eu sunt... Hai lasa linguseala, o rezolvam cu nepotul, ti-am promis dar acum ada-l pe calatorul ala care a venit sa faca plangere... Da, ala... A venit cineva la interviu si vreau sa vad ce stie.

Dupa 5 minute nea' Fane urca in biroul sefului trangand de guler un batranel speriat.

-El este, spuse subalternul uitandu-se cu un ochi la sefu' si cu altul, dar cu un aer superior, la recrut.
-E in regula, poti sa pleci. Deci domnu' RedBull, parca asa ti se mai spune...
-Da, dumneavoastra imi puteti spune si asa, zise cel venit la angajare, strangand caciula si mai tare in maini.
-Ma bucur. Deci domnu' ReBull zis si Soru...
-De fapt e invers, stiti... Numele meu intreg este Ciomagel Ieftimosu Soru, dar prietenii imi mai spun si RedBull...
-Deci daca ma mai intrerupi, te dau afara inainte de a te angaja! Auzi?
-E-n regula sefu'. Promit ca tac.
-Asa imi place de voi, sa taceti dracu cand vorbesc io... Deci bai baiatule, m-am uitat pe CV-ul tau si pare ok, chiar daca fie vorba intre noi nu ai mai lucrat in transportul in comun... In fine... deci ca sa te angajez mai trebuie sa treci o proba eliminatorie. Il vezi pe nenea asta? Cica e de dimineata aici de la ora 6:00, cu nu stiu ce plangere cum ca nu-i convin serviciile RATB, in fine, prostii d-astea, intelegi? Deci care e treaba... Hai sa-i aplicam o corectie sa vedem daca meriti sa lucrezi pentru noi si nu in ultimul rand daca are rost sa-i analizam plangerea.
-Nicio problema sefu, spuse recrutul dandu-si haina jos.
Dupa vreo 3 minute...

-Gata, io zic ca l-am aranjat bine, dar daca vreti pot continua.
-Nu, e in regula... spuse angajatorul punand iar mana pe telefon. Alo, nea Fane, poti sa vii sa iei calatorul, dar cheama si p-aia de la SMURD. Asa, am vazut cum stai la capitolul asta, dar mai ai putin de lucrat la capitolul upercut si contre, dar nu e nimic, asta mai poti invata pe parcurs. Cand poti sa vii la munca? Am un post liber pentru tine pe o linie preoraseneasca ce leaga Bucurestiul de comuna Jilava. L-am suspendat ieri pe unul mai mult de gura presei, si acum n-am om pe ruta aia. Salariu bun, munca putina, mai mult stai la cap de linie decat in trafic. Esti singur pe masina, de fapt e singura masina de pe linie si pleci cam din ora in ora. E in regula? Asa, stiam eu... Ok, mi-a parut bine. Ah, da... si plicul ala, sper ca ai venit cu ceva, da... ? Asa, plicul baga-l aici intre hartii, sa nu bata la ochi... Hmmm, cam subtire, in fine... Urmatorul!
Orice asemanare cu personaje reale este absolut întamplatoare.






7 comentarii:

Unknown spunea...

Traiasca transportul in comun :), cand eram si eu prin facultati... parca asa se numeste iele, eram cu Tauru (daca iti mai aduci aminte de punkeru ala) si cu vro doi nazisti.. nu prea aveam eu treaba cu ei da' mergeam sa radem o bere in fosta sovata , noi venid dinspre obor, se urca controlu' noi normal fara bilete... ehh ca sa nu mai lunjesc treaba, pentru ca au fost tarani si au vorbit urat intre izvoru rece si armeneasca le-am aplicat o corectie ... corectiva ca sa zic asa. Ps. mentionez ca era cam orele 20:00.

Dorel spunea...

Asta nu-i nimic,stai sa vezi ce e pe la tara pe la noi. Pe la Videle asta se intampla foarte des. Nu iese cu bataie tot timpul dar soferul nostru e stapanul nostru. Mortii masii, era si o vorba mai demult ca pe lumea asta sunt 3 feluri de oameni: buni, rai si soferi si cu asta cred ca am zis totul.

Anonim spunea...

E lasa ca unii chiar o merita. Am un unki pe tramvaiul 34 si imi poveste destule despre ce se intampla in trafic si ce figuri au unii calatori de parca e el mare shmeker si poate schimba ceva.

Anonim spunea...

Tare tare de tot :)) O lectie foarte importanta pentru mine: sa ma gandesc de doua ori inainte de a face o plangere la o institutie de stat :D

Flamingo spunea...

Cica l-ar fi dat afara pana la urma pe soferu' de pe ruta preoreseneasca care a batut un calator. Daca initial l-au supendat, acum e out din RATB. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca faza nu ar fi fost filmata? S-ar fi mers mai departe, nu-i asa?

Anonim spunea...

din intamplarea asta pe ruta 425 sunt numai oameni care merg moca adica ratb este considarat ca al 2-lea maxitaxi doar ca este moca (lasa-ma acolo , opreste aici etc ) cei care nu lucreaza in meseria de sofer in cadrul ratb. nu au de unde sa stiu ce probleme sunt pe traseu, oricum calatorul acesta cred ca era prea beat ori prea prost in asa fel incat sa il scoate pe soferul autobuzului din sarite in asa fel incat sa il ia la bataie........

bogdan spunea...

La Ratb m-am imbolnavit de nervi si hernie de disc. Nu am batut pe nimeni, am avut mereu carne in frigider, am mancat in 7 minute pauza de masa, m-am ingrasat, am facut 3 pasti 2 craciunuri si un revelion la volan. Ma trezeam la 3 a.m. si la 9 seara ma culcam, am pierdut ani si sanatate. Am vazut multe, am facut accidente usoare, unul grav, nu m-a aparat nimeni. Am avut 60 de grade in cabina, am condus pe polei, pe viscol, pe arsita. Am trei luni la an la pensie. Din om am ajuns neom. E ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff grea meseria de sofer la RATB. Aviz amatorilor. Bogdan

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo