27 februarie 2010

Cat sa cer pe Renault ?

Mi sa pus pata sa-mi schimb masina. In acest moment m-as baga la un Logan nou, dar maine cine-stie ce-mi mai trece prin cap? Oricum, nu asta era ideea... ci alta care ma macina de cateva zile incoace. CAT SA CER PE MASINA ?

Ea se "prezinta" in felul urmator: an 2004 / 93.000 km parcursi / combustibil: motorina / motorizare 1,5 DCI / 65 CP / jante aliaj / geamuri electrice fata / oglinzi electrice si incalzite / CD player / Aer conditionat / proiectoare / buton deschidere / inchidere usi din interior / alarma / inchidere centralizata / portbagaj imens (printre cele mai mari din clasa ei - vreo 500 litri).

Schimbate in ultimul an sau de curand (deci aproape noi): baterie Varta de 72 amperi / pompa de apa / kit de distribuite (la 70.000 km) / filtru de motorina / ansamblu furtunase motorina de retur / simeringuri / supape / garnitura de chiuloasa / bujii / ulei Elf Turbo Diesel* / filtru ulei*.

*ultimile doua sunt schimbate in urma cu vreo saptamana

Si ceva poza c-asa e mumos...











Masinuta prezinta mici zgarieturi capatate de-a lungul timpului. La cerere pot dezlipi stickerele de pe ea. In fine...

Ce-ar mai fi ? Ah, da... ar fi ceva mici problemute, dar cine a mai avut cel putin o masina pana acum, stie ca se pot rezolva lejer. Masina trage un pic dreapta, si probabil ii trebuie o geometrie a rotilor facuta. De la o vreme, cand trag de volan (tot dreapta), se aud mici batai in dreptul rotii. La analiza si sfatul mecanicului am cumparat bieleta, cap de bara, rulment dar nu am apucat sa le schimb nici pana acum, ba din lipsa de bani, ba din lipsa de timp... dar nu este problema... dau si piesele cu tot cu masina ca sa le schimbe noul propietar. Daca se vor montate pe masina, atunci as mai adauga la pret inca 70 pana la 200 euro in functie de serviceul care ma va jupui. Hehehee... :P

Eu o am din 2006 pe cand masina avea doar 2 ani si vreo 30.000 km. Cunoscand istoricul masinii (primul propietar), stiu ca pe faţa, la articulatii nu s-a schimbat nimic din 2004, dar nici eu nu am schimbat nimic din 2006 de cand o am, deci se cam cer mici "retusuri" pe ici pe colo. Legat de consum.... nu consuma mult (7 % in oras si 5 % afara), nu scapa / papa ulei, are forta, motorul trage, merge bine. Pe testate si pe luate. :)

Avand datele e mai sus... cat sa cer pe ea ?
Eu ma gandeam s-o dau cu 3333 euro.
E mult, e putin ? Ce ziceti ?


12 comentarii:

Anonim spunea...

am eu 50 de mii mi-o dai?

Flamingo spunea...

Mai pune 3332 de euroi si e a ta !
:D

Yochanna spunea...

eu zic sa incepi cu 4000 de euro. Masina arata bine.

Flamingo spunea...

Merci frumos, ma voi gandi. :P

yochanna spunea...

iata doar un motiv pentru care trebuie sa pornesti de la 4000

pentru asta se cere 3100,masina din 2001, 105.000 km...

http://www.reno.ro/-VAND-RENAULT-CLIO-2-Hatchback-t173844.html

deci recalculati, va rog ;)

Flamingo spunea...

Da Ioana, ai dreptate. Intre timp am vorbit si eu cu un prieten vechi si mai priceput intr-ale masinilor si cred 99 % o pastrez. Saru'mana pentru sfat.

sorin andreica spunea...

care sunt motivele ca o pastrezi,ca si eu vreau sa cumpar una symbol 2010,cum ti-am mai spus,unii ziceau ca costa piesle tare mult dupa ce iese din garantie.
cu respect

Flamingo spunea...

Pai nu m-a "ranit" atat de tare incat s-o vand, dar nu asta ar fi motivul principal.

Ar fi problema banilor. Sa ma bag la alta masina, nu prea am cum pe criza asta cand nimic nu prea mai merge. Pentru cine nu stie, mai am un leasing la un Hyundai i10, deci un al doilea, m-ar cam omori din punct de vedere financiar.

Deci intentionez sa schimb piesele de care aminteam mai sus, piese cumparate deja si sa mai adaug ceva amortizoare, pe fata cel mai probabil, apoi sa o resoftez, sa-i cresc puterea si sa-i mai scad consumul. Avion o sa scrie pe ea. Avand in vedere ca multe consumabile sunt noi in acest moment si nu o sa iau in veci pe ea 4500 - 5000 euro cat as fi vrut, mai bine sta cuminte in parcare si cand e nevoie sa ma duca de colo-colo.

Si ar mai fi si altele. :)

Anonim spunea...

Salut, Tamango here. Parerea mea e sa n-o dai, pe criza asta nu iei nimic pe ea. Si inca o parere: nu-ti lua Logan. Crede-ma, am avut 4 ani de zile, bine ca am scapat de el. O sa te coste piesele/manopera ca la reno, iar calitatea e varza. Acum umblu cu un Twingo, vechi de 7 ani, care nu are pic de rugina si merge impecabil. La logan, care avea 10k km in 4 ani incepuse sa rugineasca si i-am facut odata distributia la 5k km. PM pe forum daca vrei detalii.

O seara placuta.

Flamingo spunea...

Salut Tamango si multumesc pentru sfaturi. Intre timp am revenit cu picioarele pe pamant (vezi comentariile de mai sus). Tinem legatura si pe PM daca e cazul. Bafta ! :)

Aly spunea...

Asa bre...tine-o...cand am vaz articolu' am crezut ca te-ai razgandit (dupa ce vorbiram la tel)...;-)

Aly spunea...

Sa ma ;eliberz' si eu nitel ca pra multe am pe cap si o rezolvam....vreu sa-mi rezolv cu safranelu' meu ca vreau sa le dau pe toate 3......Si A6 Quattro va scrie pe mine ....nu-mi mai trebe reno vechi...m-a suparat rau; de data asta sunt hotarat sa scap de ele....
Cheers,

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo