28 februarie 2010

CORA Berceni sau cum sa furi "cinstit" la cantar


Acest articol se vrea doar o "idee" de afacere. Nu incurajez pe nimeni sa fure iar daca o face, o face pe riscul lui. Orice asemanare cu personaje reale este absolut intamplatoare.

Da, da... Ati citit bine. S-au schimbat vremurile. A venit in sfarsit randul clientului sa fure la cantar. Pai cum asa? Simplu...

Pe 25 februarie, Cora si-a mai deschis un hypermarket in Bucuresti, in cartierul Berceni, zona Piata Sudului. Cred ca era singurul care lipsea din aceasta parte a capitalei, ca in rest aveam de toate... Metro, Selgros, Real, Praktiker, Carefour, Obi, Dedeman... mai putin Cora. Ah, da... avem si Mall ca e la moda sa ai unul aproape de casa.

Lasand la o parte micile rautati, am hotarat azi sa cheltuim bonurile de masa pe care inca le mai ia nevasta-mea (angajat la stat). Cum nu eu gatesc in casa, si nu ma bag in bucatarie decat cu sfaturi, i-am onorat rugamintea de a merge in proaspatul hypermarket amintit mai sus, ce-i drept, stramband un pic din nas deoarece ma asteptam sa ajungem in Carefour sau Real unde de altfel ma obisnuisem. In fine... Acolo nu mica mi-a fost mirarea cand am observat ditamai parcarea subterana pe doua niveluri (?!?!?!), un Cora imens cat Casa Poporului, vreo 80-100 de case deci NICIO coada si liniste ca-ntr-o biblioteca. Nu mai fusesem de multa vreme in vreun hypermarket Cora, astfel ca am avut placuta surpriza sa constat ca la raioanele de fructe si legume, disparusera tantiile scarboase care-ti cantareau pungile si cozile imense, locul acestora fiind luate de cantare inteligente cum vazusem prin vara intr-un Carefour din Grecia.

Care este ineditul la un astfel de cantar ?

In dreptul fiecarui produs, pe langa pret este trecut si un cod, "tasta" numesc ei. Il tii minte si apoi mergi la cantarul care este prevazut cu un display maricel pe care tastezi codul, de fapt apesi pe niste butoane gata pregatite. Super tare, nu-i asa ? In sfarsit s-a bagat si in Romania acest sistem. Repet, poate ca era implementat si pana acum in hypermarketurile Cora, dar eu cum nu am mai fost de mai bine de 2 ani, am ramas repet, placut surprins sa-l vad la treaba.

Toate bune si frumoase. Apesi pe boton, se elibereaza un sticker cu un cod de bare si cu cat ai de plata, pe care ulterior il lipesti pe "gatul" pungii, pe care in prealabil il strangi, numai ca pana sa-l lipesti, nu-i asa ca mai poti adauga lesne cel putin juma' de kil din legumele sau fructele alese? Ca doar nu te vede nimeni, corect?

Sunt curios cat va rezista acest sistem de cantarire, pentru ca fie vorba intre noi, ne aflam in Romania si romanul este inventiv. Ideea care mi-a venit vazand cantarul, poate a mai venit si altora. Sunt curios cand vor constata expozantii ca a venit randul clientului sa fure la cantar.

Mare atentie totusi, pentru ca va puteti pacali foarte usor. Daca nu sunteti atenti, la "capitolul" banane sunt 2 coduri unul langa altul. Un cod pentru banane "normale" si un cod pentru niste banane importate probabil de pe planeta Marte daca ar fi sa ma iau dupa pret. Astfel, in loc sa platiti aproximativ 3 lei pe kilogram, veti avea surpriza ca la casa sa platiti undeva peste 5 lei, si daca mai si luati pentru tot blocul, paguba este foarte mare. In rest succes la furat la cantar.

Iti alegi punguta, pui 3-4 rosii, le cantaresti, ti se elibereaza bon sub for de abtibild sticker, dupa care mai poti pune inca 3-4 rosii cat sa nu bata la ochi. Daca iei mai multe produse de la raionul legume-fructe, cand ajungi acasa constati ca ai facut o economie de cateva zeci de lei.

Pai nu-i asa? Ani de zile am fost furati la cantar, acum a venit randul nostru.

Acest articol s-a vrut o "idee" de afacere. Nu incurajez pe nimeni sa fure iar daca o face, o face pe riscul lui. Orice asemanare cu personaje reale este absolut intamplatoare.

17 comentarii:

Anonim spunea...

e de mult sistemul asta la noi, acum ai vazut ? foarte interesant ce ganduri au unii totusi ......

Flamingo spunea...

Da, da... si la fel de interesant este si curiozitatea unora, care la gasirea linkului pe vreun forum sau primirea acestuia pe email, au dat click pe el fara sa mai stea pe ganduri. Si mie imi place cum gandesti. Hehehee...

Anonim spunea...

da mai bine bagi de toate in punga si legume si fructe de toate natiile si te duci si apesi pe butonu de marar si ca sa fie si mai bine ridici putin cu degetu de talerul de la cantar =)))))))))))

Anonim spunea...

sa folosesti degetul acela cand ridici de taler. musai

Anonim spunea...

Era si la Penny acest sistem inainte, dar l-au scos. Acum se cantareste la casa direct, foarte rapid.

Silviu spunea...

La Kaufland e acelasi sistem.
M-a dus si pe mine gandul la prostii, dar au ramas in stadiul de proiect.

rtBK spunea...

am vazut cazuri cand la casa venea unul de la securitate si ii lua deoparte sa cantareasca din nou produsele. Sunt multe camere de filmat... probabil cand e forfota foarte mare sa ai noroc in rest? nu prea cred/

Anonim spunea...

am vazut cazuri cand se ducea omu' la shopping, isi lua un carut, isi cumpara ce avea nevoie, nu bloca nici un culoar, nu manca din punga de fistic desfacuta, nu tasta alt cod la cantar, nu schimba sticlutele de parfum din cutii cu preturi diferite ... doar platea la casa tot ce a cumparat si nici macar nu lasa bonul fiscal in carucior. rare cazuri dar am vazut ...

Anonim spunea...

mararu se vinde la legatura :))))

Anonim spunea...

mararu sta la pula nu in legatura

Anonim spunea...

ca si toate gandurile tale, de altfel ...

sorin andreica spunea...

ingeniosi cu educatie care lasa de dorit
cu respect

eddie spunea...

Credeti voi ca ii pacaliti....la Metro mi-a cantarit tanti de acolo o punga de portocale innodata si una de grapefruit.Mare mi-a fost mirarea cand la controlul de la iesire,un nene de langa fata care controla factura,a luat pungile si le-a cantarit sa vada daca corespunde cantitatea,bineinteles si produsul.Probabil ca lumea cantarea si mai adauga cate ceva dupa aia.Deci daca noi suntem romani si vrem sa-i pacalim si ei sunt tot romani si gasesc un mijloc sa te prinda cumva ! Deci mai bine nu v-ar mai trece prin minte din-astea,ca cine stie,va impinge Necuratul sa va bucurati la o mica gainarie si va treziti cu dosar la politie...

hotzu spunea...

idee de afacere? pe dracu. se fura demulta vreme. tu abia acum ai observat? esti copil

Marius spunea...

Respectele mele nene ca sunt putini care recunosc ce le trece prin cap. Am in jurul meu numai frustrati si basinosi care la o adica te-ar scuipa daca le-ai spune asta.

molie spunea...

Flamingo trebuie sa furi "stafeta" de la mine. :)

marian-j spunea...

Hehe,pai coane Cataline de ce nu participi si cu fapta la alcatirea bucatelor?Baremi sa stii pe ce ai dat banii!;-)
E drept ca trandafirii,lumanarelele si chitara isi au clar locul si rostul lor dar cand iti vine doamna acasa "rupta" dupa 12 ore de spital crezi ca-i mai arde de stat prin bucatarie?
Ia asteapt-o cu halatul de baie cand iese de la dus dupa o zi istovitoare de munca impacheteaz-o" bine in faldurile calde si moi apoi condu-o la masa si asterne-i dinaite o farfurie cu mancare preparata(si mai ales servita!!) de matale!Oricat de stangace ar fi servirea si oricat de "spartan" ar fi felul de mancare te asigur ca n-o sa ai parte decat de aprecieri elogioase!Parol!
Ca idee ti-as recomanda pastele carbonara.Sunt atat de simplu de facut incat le stiu face si eu cu toate ca am in dotare doar doua maini "stangi" in materie de bucatareala.
Bafta si spor!
Ciao!M:-)

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo