16 aprilie 2011

Executia Ceausestilor - Poze mincinoase raspandite in mass media

Mare atentie la poza!

Aceasta fotografie nu este originala ci este practic un "stop cadru" dintr-un film de Sergiu Nicolaescu, acest Matusalem al cinematografiei romanesti si a fost (atentie!) publicata de curand intr-un cotidian de mare tiraj - Evenimentul Zilei. Interesant este faptul ca nimeni din conducerea ziarului in frunte cu Ion Cristoiu, nu a precizat undeva in articol sau in josul pozei, "imprumutul" fotografiei. Mai mult, siteul Crimetime.ro parte a Media Pro, a postat-o la un moment dat specificand drept sursa Mediafax (click). Aceeasi poza apare si pe Libertatea.ro cu cateva adnotari cu iz de gluma (click).

Invitat ulterior intr-o emisiune marca TVR, Ion Cristoiu a recunoscut ca habar nu avea de provenienta pozei, crezand si el ca este originala, promitand pe postul national ca se va interesa si ca va lua masuri in acest sens in cazul in care se va dovedi ca cititorii au fost "intoxicati" cu buna stiinta.

Din cate se stiu pana in prezent si din cate mai stiu si eu (aveam 14 ani la revolutie deci eram destul de maricel si cat de cat constient de tot ce era in jurul meu), de la locul executiei nu au ramas cine-stie-ce marturii foto si video, pe motiv ca s-ar fi pierdut sau ca operatorul a fost mai preocupat sa priveasca macelul decat sa filmeze, insa dupa cum bine se vede, avem parte de o "superba" poza color, care culmea se vede impecabil. Bine, revenind la "locul crimei", dovezile foto si video, ma refer desigur la cele "explicite", sunt convins ca au fost sustrase cu buna stiinta, ca doar acestea se pot vinde pe bani grei ulterior, nu-i asa?

Unde vreau sa ajung? 

Partea "criminala" in cest caz o reprezinta dezinformarea si faptul ca peste vreo 15-20 de ani, copiii de acum or sa creada ca DA, aceasta poza, cu executia sotilor Ceausescu, este reala. Sunt de parere ca aceasta dezinformare a fost foarte bine pusa la punct de catre cei de "sus" cu epoletii la vedere sau cu epoletii "invizibili", atata vreme cat ea a fost "bagata in circulatie" prin intermediul Mediafax de la care culmea, chiar aveam pretentii.

Stiu ca suna a teoria conspiratiei, dar haideti sa nu luam totul de-a gata si sa gandim un pic inainte de a trage concluzii sau a spune, "da, asa este".

3 comentarii:

Horia spunea...

Am vazut si eu emnisiunea in care pe langa Critoiu era si Nicolaescu invitat si suspus unui lung sir de intrbari , de fapt acuzatii care mai de care cum ca manipuleaza poporul cu filmele lui inca din anii 70. Foarte interesanta emisiunea. Merit vazuta si reluare de zeci de ori, Trebuie cautata pe siteul lor in arhiva. Daca o gasesc promit ca revin si va dau linkul.

Aly spunea...

Ce sa ne mai miram???....traim intr-o minciuna de zeci de ani....
asa ca........

Cheers,

Flamingo spunea...

Da Aline, asa este... Sa speram totusi ca acest cosmar se va termina curand...

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo