27 martie 2010

Curatenie nationala pe 25 septembrie

Nu, nu e vorba de marea debarasare unde romanii sunt "invitati" sa scape de produsele electronice vechi, stricate sau care ocupa loc prin subsoluri, garaje sau mosteniri de la strabunicul. Este vorba de o actiune in premiera nationala prin care se doreste curatarea mizeriei, gunoaielor. Din pacate aceasta actiune este sortita esecului din start, si nu pentru ca se doreste ca treaba sa se termine intr-o singura zi, ci din cu totul si cu totul alte motive.

Noi mergem la altfel de actiuni, nidecum la curatatea Romaniei de gunoaie. Noi mergem in Bambu, la Mall unde trebuie sa etalam cheile masinii, noul telefon sau unde se da ceva gratis. Noi suntem cei mai fericiti in preajma campaniilor electorale. Ce cartare fratilor? Auzi, se doreste incropirea unei harti a deseurilor din Romania. Ati inebunit? "Unitatea" romanilor are altfel de unitati de masura si sisteme de valori.

Sa ma duc eu la strans gunoaie? De ce? Sa rada lumea de mine? Pai daca nu vine si vecinul de la 2, eu de ce m-as duce? Sa mearga cei care au facut mizerie sa stranga gunoiul. E clar?

Din pacate asa gandeste romanul.

Daca totusi doriti sa va implicati, apelati la una din persoanele de mai jos. Poate reusim astfel sa schimbam catusi de putin mentalitatile celor de langa noi.

4 comentarii:

Anonim spunea...

ma duc cum sa nu, ma duc sa fac mizerie si sa rad de alti cand o s-o stranga. chiar sunt curios daca v-a misca careva un deget :)))

marian-j spunea...

Pai cel putin pe la noi prin Timisoara s-au miscat mai multe degete nu numai unul;-)
Orasul a fost impartit in sectoare si fiecarui sector i-au fost alocate trei zile in care cei de la Salubritate au ridicat de pe strada cam tot ce scosesera oamenii in fata portilor sau la ghenele blocurilor.Ma rog,mai putin moloz sau cenusa!Acestea au fost excluse clar de la inceput!
Actiunea a fost mediatizata local,s-e numit "Curatenia de primavara" iar colectarea a facut-o Retim-ul absolut gratuit!
Asa ca la mine pe strada ne-am apucat cu totii sa ne tundem pomii si viile,sa ne sapam fiecare gradinita din fata casei,sa tundem gardurile vii,sa adunam toate gunoaiele de pe strada ce le arunca unul si altul te miri pe unde,sa dam pomii cu var,etc.Vreau sa va asigur ca nu ne-au picat la nici unul galoanele daca ne-am facut oleaca de ordine si curatenie prin curti si pe langa case!
E drept pana sa vina masinile Salubritatii strada arata ca o rampa de depozitare a gunoaielor.Dupa plecarea lor insa?Mai mare dragul!Curat si frumos ca la neamt in shpais!
Cu toate ca straduta unde locuiesc e marginasa,mica si cu aspect aproape rural datorita acestei actiuni de salubrizare arata fain de tot!
Mai cateva zile si pomii se vor umple de flori!
Atunci voi uita ca prin fata curtii imi trece o fasie de asfalt si ma voi simti ca la bunici la tara!
Hai,bafta la toata lumea!

Flamingo spunea...

Tot respectul pentru tine nene Marian si pentru Timisoara... tot respectul pentru postarile ocazionala de pe blog si iti multumesc inca o data... Legat de curatenie, la voi acolo in vest este totusi alta lume... Nu se compara cu tigania de aici din Bucuresti. La voi e civilizatie, la noi uneori este salbaticie atat la propriu cat si la figurat.

marian-j spunea...

Alta lume pe dracu',coane Cataline!
Si pe aici e plin de tigani!
Azi-maine ma pomenesc cu caii tiganilor ce locuiesc doua colturi mai jos in gradina cu flori a nevesti-mi sau ma trezesc cu unul defecand la coltul gardului pe trotuar,asa cum ti-am mai povestit, desi la doi metri de nemernic era spatiul verde si doi pruni!Da' el nu!Pe trotuar dom'le!Pesemene ca ii era teama sa nu-l ude roua la koor ca astia daca intra in contact cu apa cred ca mor pe loc!
Hai ca iara imi sari basca!
Scuze!

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo