23 martie 2010

Femeile de care trebuie sa te feresti

Nu numai femeile sunt cele care se tin deoparte de unii barbati pe motivul ca au iesit cu anumite defecte de pe banda de asamblare. Poate ca noi cautam mai asiduu jumatatea perfecta si suntem un pic mai duri cand vine vorba de alegerea acesteia. Totusi asta nu inseamna, precum considera multe femei, ca barbatii vor doar sex acesta fiind principalul (si de multe ori singurul) criteriu pe care il aplica in alegerea unei partenere. Veti fi uimiti sa aflati ca barbatii au si ei propriile categorii de femei de care se feresc ca de ciuma indiferent de cantitatea si calitatea sexului.

Barbatii cauta, ca si femeile de altfel, relatii care sa ii faca fericiti si sa ii ajute sa se simta impliniti iar acest lucru se dovedeste a fi la fel de dificil pentru ei cat e si pentru femei. Acestea nu sunt perfecte, oricat le-ar place sa creada iar daca multe din defecte sunt mici aspecte ce contribuie la farmecul lor, mai exista si acele defecte care sunt, pur si simplu, enervante pentru barbatul de langa. Prin urmare acestia evita cu incapatanare femeile a calor caracteristici principale se inscriu in aceasta categorie.

Mai aveti jos principalele (insa nu singurele) tipuri de femei de care barbatii fug mancand pamantul. Daca vi se pare ca descrierile sunt nedrepte, poate chiar putin misogine uneori, imi cer scuze insa scopul abordarii acestui subiect este, in primul rand, unul didactic.

1. Femeia care nu stie sa taca

Cei mai multi barbati doresc sa intalneasca o femeie sigura pe sine ce poate purta o conversatie inteligenta. Exista insa o linie destul de bine definita intre a spune lucruri ce trebuie spuse si a spune absolut tot ce iti trece prin cap.

Unei astfel de femei ii place sa se auda vorbind astfel incat nu pare sa simta nevoia de a lasa si pe altii sa isi exprime parerea. Conversatia are pentru ea un sens complet diferit. Daca esti tipul de femeie ce nu se poate stapani sa faca un comentariu acid de fiecare data cand are ocazia si care uita sa mai taca atunci nu ar trebui sa te miri daca barbatii par sa nu reuseasca sa ramana prea mult pe langa tine. Tine minte ca tacerea poate fi si ea o virtute.

Problema cu femeia care nu stie sa taca e ca adesea are si tendinta de a controla totul. Aceasta va fi foarte usor deranjata de fiecare aspect, oricat de mic ar fi el, si va avea grija sa ii spuna asta cu lux de detalii partenerului, ba chiar sa ii mai si repete de cateva ori. Si in tot acest timp barbatul de langa nu isi doreste decat ca ea sa taca.

O varianta la fel de rea e femeia care vorbeste tot timpul dar nu are nimic de spus. Aceasta poate vorbi ore intregi despre ce au mai facut vecinele, ce se intampla pe strada, ce au mai facut prietenele ei, ce pantofi sau haine la reducere, dar care de fapt nu erau la reducere, si-au cumparat, etc. Acest tip de femeie pare sa fie foarte preocupata de viata ei si a altora. Isi povesteste toata viata cu lux de amanunte si pe un ton adesea superior (de multe ori neintentionat). In plus mai este si foarte dramatica in povestirile ei punand accentul pe fiecare mica traire. Tipul asta de discutii ii plictisesc pe barbati in primele 5 minute (cel mult); nu se vor gandi de doua ori inainte sa puna punct.

2. Femeia depresiva

Cunoscuta si ca femeia “Zellweger”, dupa faimoasa actrita ale carei roluri par a fi intruchiparea acestui tip, acesta nu face decat sa ii exaspereze pe barbati, probabil pentru ca, cel mai adesea, motivele depresiilor si crizelor de anxietate le par acestora lipsite de importanta. Sincer totusi, cui i-ar placea sa stea alaturi de o femeie care face o criza de isterie cand isi rupe o unghie si trage concluzia ca intreg universul e impotriva ei? Descrierea este intr-adevar exagerata, totusi exista foarte multe femei ce fac din tanar armasar.

Poate ca la inceput barbatii vor simti compasiune insa, in timp, crizele de anxietate, nesigurantele, lacrimile pot deveni destul de plictisitoare. Acestea sunt, la urma urmei, semne ale nesigurantei si ale incapacitatii de adaptare la cerintele lumii moderne. Incapabila sa ia o decizie legat de orice ar face, aceasta are crize de anxietate a calor cauze sunt adesea neimportante.
Femeia depresiva este o femei nesigura ce simte nevoia de a fi tot timpul incurajata de cel apropiat insa nici asigurarile nu par sa functioneze. Treptat toate nesigurantele ei (legate de cuplu, loc de munca, viata in general) se vor rasfrange si asupra partenerului.

3. Femeia ce se agata de partener

Femeia ce pare ca nu poate sa faca nimic fara barbatul de langa intra in categoria femeilor nesigure. E tipul de femeie care isi suna partenerul toata ziua, care preia hobbiurile lui si care vrea sa stie fiecare mic detaliu referitor la felul in care acesta si-a petrecut ziua. Prin urmare ea poate deveni foarte usor de-a dreptul enervanta. Intregul ei univers pare sa fie barbatul de langa ea ajungand pana in stadiul in care nu mai are o viata a ei.

Aceasta femeie va dori sa acapareze fiecare domeniu si sentiment al partenerului de viata. Ceea ce ea nu poate intelege e ca ii consuma acestuia toata energia si toata rabdarea astfel incat la un moment dat nu va mai putea sa ii satisfaca nevoia de atentie. Prin dorinta ei de a nu se dezlipi de iubit il sufoca pe acesta. Trebuie sa intelegem cu totii ca fiecare are nevoie de spatiu, de propria libertate si de putina intimitate. Indiferent ca lucram, ne uitam la un film sau, pur si simplu, ne uitam fix la un punct din perete, vrem sa avem libertatea de a fi singuri cand facem asta si de a pastra pentru noi aceasta informatie.

Oricine mai simte din cand in cand nevoia de a fi departe de cei dragi, indiferent de cat de mult ii iubeste. Petrecand fiecare secunda alaturi de acelasi om ar innebuni pe oricine. Exista momente in care vrem sa fim singuri sau doar cu prietenii nostri sau pentru a discuta sau pentru a ne relaxa intr-un alt fel. O relatie nu inseamna ca partenerii trebuie sa fie lipiti.

4. Femeia care vrea sa se marite

Nu vorbim aici de acele femei ce dupa o relatie de durata incearca ca le explice partenerilor ca ar cam fi cazul sa legalizeze toata treaba ci de femeile ce nu se pot gandi decat la maritis, chiar si atunci cand sunt la prima intalnire cu un barbat. In general casatoria e principalul scop in viata pentru ele si le este bine intelenita in cap varsta exacta la care ar trebui sa se marite.

Acest tip de femeie nu cauta o relatie, nu cauta iubire, cauta casatorie. Nimeni nu vrea sa auda de la prima intalnire sau de la a doua unde se va tine nunta si ce nume vor avea copii.O relatie care incepe astfel promite sa fie una foarte stresanta in care barbatul se va simti intotdeauna presat sa faca marele pas. In plus, o astfel de femeie lasa impresia ca nu ii pasa atat de mult cu cine se marita; ceea ce conteaza pentru ea e actul in sine.

Primele luni ale oricarei relatii ar trebui sa fie lejere, inca in acea faza in care partenerii asteapta sa vada cum merg lucrurile. Nu e placut pentru nici unul dintre parteneri cand unul pare a fi sigur ca numai moartea ii va desparti pe cand el/ea pe cand celalalt incearca inca sa isi dea seama daca un anumit aspect al relatiei ii place sau displace.

5. Femeia nebuna

Nu va imaginati camasi de forta si sedative, desi uneori ti se pare ca ai nevoie si de ele pentru a calma o astfel de femeie. Femeia nebuna, cunoscuta si ca femeia “Jolie” (dupa Angelina Jolie) e seducatoare, misterioasa, interesanta, si complet sarita de pe fix. Dependenta de adrenalina, si maniaco-depresiva aceasta femeie pare initial foarte sigura pe ea. O analiza mai atenta dezvaluie insa ca e doar distructiva. Te poti astepta sa o vezi pe o motocicleta mergand pe o roata pe mijlocul strazii in ora de varf sau furand ceva dintr-un magazin doar pentru ca e amuzant.

Femeia nebuna este foarte schimbatoare. Intr-un moment poate fi bine dispusa si draguta pentru ca in momentul urmator sa simta nevoia de a lovi pe cineva. In plus, aceasta are si o problema grava cand vine vorba de barbati: inca nu s-a hotarat daca ii plac sau ii uraste din adancul inimii. Inventivitatea ei dar si accesele de furie promit unui barbat ca nu se va plictisi niciodata insa ii mai transmit si ca nu au nici o sansa la viata linistita.

Fiind initial perceputa ca misterioasa, torturata de angoase de o profunzime neinteleasa, femeia “Joli” are un efect magnetic asupra barbatilor. Nu dureaza prea mult pentru acestia sa isi dea seama ca nu ii pot face fata si ca daca ii raman alaturi au sanse mari sa sfarseasca printr-o prapastie sau intr-un accident de trafic.

Articol preluat de aici.


In ce categorie intra prietena / sotia ta?
Ce crezi? Mai ai timp sa-i dai papucii sau este prea tarziu?

7 comentarii:

Relu spunea...

Din nefericir, nevasta-mea se incadreaza la capitolul 1. Adica nu stie cand sa taca. Si cred ca majoritatea femeilor sunt asa doar ca foarte putini recunosc asta. Amea imi vine s-o strang de gat uneori.

Anonim spunea...

excelent articolul. nu esti departe de adevar :)

Tase spunea...

FEMEIA NEBUNA!!!! HAHAHAHHAHAA, TOCMAI CE M-AM DESPARTIT DE-O DEMENTA D-ASTA!!!!!!!

Flamingo spunea...

Am rugamintea sa nu mai postati de doua ori acelasi mesaj. Tot sterg posturi "duble". Nu este vina mea ca uneori blogul se incarca mai greu. Multumesc.

Anonim spunea...

Foarte tare! Deci, mai ramane Femeia Perfecta...care nu exista:D
Si mai e o problema: daca s-a ajuns la generalizari de felul asta, ce se intampla cu ADN-ul nostru? Intrebare valabila pentru ambele sexe, pentru ca si femeile isi construiesc un ideal pe care de cele mai multe ori nu-l intalnesc.

teompa spunea...

fetele frumoase si rele, fereasca-ne sfantu' de ele

Anonim spunea...

nici femeilor nu le plac barbatii paranoici, stiai?? :))

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo