16 martie 2010

Gripa Aviara loveste din nou!

Cum pana la Sfintele Sarbatori de Pasti nu mai sunt decat vreo 2 saptamani, se pare ca era nevoie de un motiv solid pentru a scumpi ouale.

Deci astia ne cred tampiti. De fapt suntem o tara de tampiti care stau cu mainile in san si nu iau atitudine. Inghitim tot ce ni se da. Mi s-a parut la un moment dat ca de cand am intrat in UE, s-a inmultit numarul bortoaselor, dar am crezut ca e doar o alta paranoie de-a mea numai ca din nefericire am constatat ca este un alt semn ca mama tampitilor e tot timpul gravida.

Cica in Delta Dunarii a fost confirmat primul caz de gripa aviara in 2010 (sursa1 + sursa2).

Adica trebuia sa se sparga gheata si pe anul acesta. Dupa mai bine de 2 ani si jumatate, s-au gandit EI bine si vanzand ca sperietoarea gripa porcina nu a avut efect in randul populatiei, au readus pe tapet o mai veche prietena de-a noastra - gripa aviara.

Deja au fost sacrificate cateva mii de pasari dintr-o ferma din Letea si s-a pus carantina pe o raza de 6 km... dar ca sa nu parem ultimii oameni din Europa, ASTIA, adica tot EI, au impins un pic focarul spre Ucraina, ca suna ceva mai bine. Este un fel de... nu noi suntem de vina ci ei cu pasarile lor cu tot. Aria de monitorizare cica s-a fixat pe o raza de 20 km... deci avem carantina pe 6 km si pana la 20 km avem arie de monitorizare. Hmm, cum suna asta... Parca este un fel de garantie extinsa la masini. Va asiguram o gripa aviara pe o raza de 6 km, dar daca platiti in plus va puteti bucura de ea, pana la 20 km.

Mai mult, Comisia Europeana pe probleme de sanatate (a se citi "AIA care se ocupa strict de gripe porcine si aviare"), au considerat aceasta arie "zona de risc ridicat" in care, la fel ca si acum 3 ani, s-au impus restrictii de circulatie si masuri (cica) suplimentare de protectie pentru pasari.

Iar nu se pupa ceva. Unde am mai auzit eu asta? Ah, da... Tot in Romania, dar in 2007, cand aceste masuri de protectie s-au materializat prin exterminarea, de fapt genocidul in randul pasarilor domestice si importarea puilor, gainilor, curcanilor si ratelor din tot felul de tari agreate.

Iar vor castiga UNII niste milioane de Euro / USD / Yeni / Lire. etc?
Iar vom privi la televizor cum ASTIA ne omoara pasarile?
Daca nu au reusit sa ne sperie cu gripa porcina si n-am fost la inaltimea calculelor privind castigul, acum au readus gripa aviara?

Stiti ce cred eu? Cine s-a vaccinat masiv impotriva gripei porcine? In urma unui sondaj, ce segment al populatiei Romaniei credeti ca a fost majoritar la vaccinare? Pe cine se bazeaza EI de regula? Ba 1 kg de faina, ba 1 mic si-o bere, ba un autocar, ba un turism electoral, ba o gripa aviara. Oare d-aia vin unii la oras, sa nu mai fie aratati cu degetul?

Deci nu uitati, cozile la vaccinarea moca (pentru ca sigur se va transmite la populatie conform datinei), se vor mutat la sate, ca la oras n-avem pasari domestice.

10 comentarii:

Fane spunea...

Parca o vad de mamaie cum isi ascunde iar pasarile in alt sat la sora ei si apoi le aduce inapoi dupa ce pleaca criminalii. Tara de kkt, conducatri de kkt, oameni de kkt !!!! Si stai calm preitene, ca taranii nu mai sint aia de altadata...au mai inceput si ei sa-si dea seama pe ce lume se afla.

eduardsebe spunea...

oare unde vom ajunge cu atatea gripe?
acum cativa ani cu gripa aviara s-au omorat o gramada de pasari degeaba...
se mira ce solutii dramatice sa gaseasca pentu a se importa totul din afara...in curand vom cumpara aer curat de munte la borcan adus din Alpi

sorin andreica spunea...

nu mai merge exportul,bucuria importatorilor
cu respect

molie spunea...

Alte idei de facut bani.

Flamingo spunea...

Sunt curios cand o sa apara si gripa canina sau felina. Pana atunci, ma duc sa-mi ascund papagalul (peruş)ca poate vin "astia" sa-l eutanasieze. :D

Tamango spunea...

Le e foame bre ... sunt stocuri de bui bulgaresti care abia asteapta sa intre in tara ... mai sunt niste contracte de dat cu solutii dezinfectante, mai trebuie importat stoc nou de vaccin ca institutul Cantacuzino nu mai produce ... afaceri mari

Tamango spunea...

Scuze, am vrut sa scriu "pui" ... vezi ca au inceput deja sa invadeze en-gro-urile. Pui bulgaresti, 50 mii lei vechi kilu' ... gust incert, calitate indoielnica, bleah

Flamingo spunea...

Am inteles perfect, nu trebuia sa corectezi :) cat despre puii bulgaresti, multumesc de pont colega... Banuiam eu ceva. Oricum, in ultima vreme am preferat sa cumpar de la tarani, din surse sigure si aici fac referire in primul rand la oua.

marian-j spunea...

Poate in orasul matale nu-s pasari domestice,bre Cataline,ca la mine in urbe is cate vrei!
Nu mai departe de a doua casa de mine am o vecina ce creste gaini,rate si gaste.N-as avea nimic impotriva daca le-ar asigura si igiena necesara!Curtea 'mneai,face ce vrea!
Necazul e altul!Vara,cand stau si eu in curte si ma indeletnicesc ba cu un gratarel ba cu o berica imi vine cate un damf de "guano" de-mi pica paru' din nas!Se mai intampla sa mai am si oarice prieteni invitati la un gratar si la o gura de aer curat.Iti dai seama ce bine imi/ne pica "odorizarea" aia!
Recunosc faptul ca in momentele respective ma bantuie tot felul de ganduri criminale intre care,la loc de cinste,sade si "aviara"!
Imi amintesc de o caricatura tare faina vazuta in Catavencu.
Unu'tot rosu la fata si cu nasul in batista trecea pe langa un gard pe care se afla o pasare.Asta-i zicea omului:
" 'ra-ti ai dracu'!Noi cand eram racite ne dadeati foc!Care aveti,ma,o bricheta?!! "

Flamingo spunea...

Tare bancul, nu-l stiam :) cat despre vecina matale, crede-ma ca la Bucuresti n-am mai vazut oratanii prin curti de ani de zile. De fapt nici nu prea mai sunt curti ca ori le-a demolat Ceausescu ori locul acestora a fost luat de vile, vilute, vilisoare, ma rog, ceva cu etaj. :P

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo