2 aprilie 2010

Un poliţist trebuie să acorde minim zece amenzi pe zi

La finalul zilei, poliţiştii trebuie să dea raportul şefilor, care verifică dacă şi-au îndeplinit sau nu planul. În cazul în care nu au reuşit să atingă "norma" impusă, vor primi calificativul "nesatisfăcător".

În România, amenzile rutiere se dau conform planului. Agenţii de circulaţie primesc ordin să dea câte zece amenzi pe zi. Potrivit reprezentantului Sindicatului Naţional al Politiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, "aceasta este o cutumă internă pe care şefii o folosesc. Nu există nicio dispoziţie scrisă care să dovedească acest lucru".

Dumitru Coarnă susţine că angajaţii Poliţiei sunt obligaţi să crească de la un an la altul numărul contravenţiilor acordate. El nu este însă de acord cu această măsură, întrucât rolul poliţiei este să scadă prevenţia. "În momentul în care suntem obligaţi să creştem an de an, vă daţi seama că se creează şi anumite abuzuri şi presiuni asupra poliţistului" a explicat Coarnă.


La finalul zilei, poliţiştii trebuie să dea raportul şefilor, care verifică dacă şi-au îndeplinit sau nu planul. În cazul în care nu au reuşit să atingă "norma" impusă, vor primi calificativul "nesatisfăcător". Trei astfel de calificative îl vor aduce pe poliţist în ochii şefilor şi va fi exclus de pe lista pentru prime sau promovare. Mulţi dintre ei pot fi chiar detaşaţi din acest motiv.


" Au fost multe cazuri în care ar fi trebuit să dau numai un avertisment, dar pentru că ştiam că o să fiu sancţionat sau cercetat am aplicat amenzi cetăţenilor " a explicat poliţistul Ciprian Turcu, din Sibiu.


Sistemul instituit de conducerea Poliţiei Rutiere i-a revoltat pe agenţii din judeţul Sibiu, care au decis să protesteze. Ei sunt nemulţumiţi că evaluarea de la finalul anului se face numai după amenzile aplicate, şi nu se pune accent pe prevenire sau pe problemele pe care poliţiştii le rezolvă în stradă.

Potrivit reprezentantului Sindicatului Naţional al Politiştilor şi Personalului Contractual, această cutumă se aplică în mod uniform în toată ţara şi nu este un singur caz izolat, la Sibiu.

Directorul Direcţiei Rutieră din cadrul IGPR, Lucian Diniţă, a dezminţit însă informaţiile şi s-a angajat să verifice personal acest lucru.

"Ni s-a interzis să reţinem permisele celor care trec pe culoarea roşie a semaforului"

Poliţiştii din Sibiu îi acuză pe reprezentanţii biroului local că îi obligă să încalce legea.

"Ni s-a dat o dispoziţie că nu mai avem voie să reţinem permisele de conducere la trecerea pe culoarea roşie a semaforului. Este o dispoziţie ilegală. Am primit dispoziţia de la şeful biroului rutier, din dispoziţia altor comandanţi. Nouă ni s-a comunicat prin instructaj. Ne-a pus să semnăm. Putem să dovedim" a explicat Ciprian Turcu.


Poliţistii din Sibiu se tem că şefii lor au luat această măsură pentru a-şi sancţiona subalternii.

"Dacă cineva ne urmăreşte, vom fi sancţionaţi prin teste de integritare pentru că nu am luat măsura care trebuie când un şofer a trecut pe roşu" a spus unul dintre poliţiştii din Sibiu.

preluat de pe Realitatea.net

Mai rau, aseară, pe RealitateaTV, mai mari ai Poliţiei Rutiere se contraziceau unii pe alţii, având cu ei dovezi solide - acte semnate, ordine scrise, etc. Dacă iniţial discuţia a fost calmă şi pur informativă, pe final au ajuns să se acuze reciproc... semn că ceva-ceva se întâmplă.

Deci mare atenţie cum conduceti! Măcar o perioadă până se limpezesc apele.

Nu îndemn la contravenţii sau infracţiuni de ordin rutier, dar dacă în anumite cazuri se poate aplica DOAR un avertisment scris sau verbal, dar în locul acestuia primiţi în dar de Paşti de la iepuraşul cu caschetă albă o amendă sau mai rău, suspendarea permisului de conducere (şi asta pentru că trebuie indeplinit un plan), ar cam trebui ori să aveţi un salariu bunicel ori să vă gândiţi de două ori înainte dacă merită să vă permiteţi acest "lux", conducerea autovehicolelor pe şosele patriei.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Poftim? Daca e pe bune emigrez din tara asta. Zilele trecute mi-am luat amenda ca nu purtam centura. Nu stiu, i s-a pus lu ala pata pe mine si in timp ce scria mama lu proces verbal ii aratam ca sunt si altii fara centura. Raspunsul lui? O sa le vina la toti randul. Asta mi-a sunat un pic a amenintare. Stiu cam gresit si ca trebia sa port centura dar pe aia cu numere de bulgaria nu-i baga nimeni in seama. Nici macar nu se arunca in urmariri pt ca stiu ca n-au ce le face si astia de regula sunt mafioti. Mama lor de hoti!!!!!!

Horia spunea...

@anonim
emigrezi pe dracu. nu te-ai obisnuit frate nici acum ? de curand tata si-a luat o amenda complet aiurea. acum e in proces cu astia dar nu spera sa rezolve mare lucru

Anonim spunea...

Tot mai bine e cu motocicleta. Daca te simti cu musca pe caciula, ii dai gaz si te duci, ca la ce masini au ei, loganurile pulii ma mai prinde sulea. Hahahahhhaa!!!! baietii conduc masini si barbatii motocilete SE STIEEEEEE

Flamingo spunea...

Brava! Astfel de mesaje nu fac cinste comunitatii motociclistilor. Daca esti in lista mea de mesenger si ai ajuns aici datorita statusului, sper sa te depistez curand si sa te pun pe ignore. Rusine mai "barbate".

Relu spunea...

mda, tipic romanesc sa ne facem planu. Cat despre donatorul de organe care s-a dat in psectacol mai devreme, dedicatie de la mine... roaga-te sa nu te intalnesti cu cele 120 de kile ale mele

sorin andreica spunea...

sarbatori fericite
cu respect

zamo.ca spunea...

"rolul poliţiei este să scadă prevenţia"
Catalin, cred ca ce-ai vrut sa spui este ca "rolul politiei este sa scad infractionalitatea prin masuri de preventie"

"Daca e pe bune emigrez din tara asta."
Din pacate, asa e peste tot. Politia are nevoie de o masura a performantei politistilor, altfel ei ar sta toata ziua si-ar freca menta. Daca te poti gandi la un sistem mai bun, descrie-l si apoi cere sa fie aplicat.

Anonim spunea...

Catalin, chiar nu exista un filtru al mesajelor postate aici? Inteleg ca avem fiecare dreptul la o opinie, avem dreptul sa o exprimam, dar, totusi, hai sa o facem printr-un limbaj civilizat.

Flamingo spunea...

Din pacate filtru nu prea exista. Trebuie doar sa fiu pe faza cand se posteaza si apoi sa "consult" StatCounterul... si sa compar oarecum ora si minutul postarii de aici cu ce inregistreaza serviciul de contorizare.

Pana acum am depistat vreo 3 cazuri din lista de mesenger. Bine, de alea am fost sigur. Urmare, IGNORE, desigur... De restul nu prea sunt convins care, ce si cum.

Si mai e si problema timpului meu liber. Ma gandeam la un moment dat sa export tot blogul pe WordPress, ca acolo este mult mai sigura treaba si am o evidenta mult mai in detaliu.

Anonim spunea...

bai blegilor neinformati, situatia e mai rea decat se prezinta Se ancheteaza dupa relatii si pile, se dau NUP pe relatiisi pile, cumetrii si voi credeti ca exista dreptate? Sa vedeti ce regulamente si ordine interne MAI exista , in contradictie cu normele dreptului comun si comunitar

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo