2 octombrie 2010

Atena - Istorie, motociclete si indieni

Profit de faptul ca am cateva minute libere... si manat un pic de un mesaj postat astazi pe blog de catre un anonim (probabil vreun prieten) si revin (in sfarsit) cu ceva impresii despre Atena.

"Impresii" este mult spus deoarece am povestit si parapovestit in dreapta si-n stanga, insa am observat o oarecare raceala si / sau indiferenta, semn ca romanul tot cretin, snob si invidios a ramas. Asadar o sa fiu "scurt" deoarece am o usoara durere de cap din cauza unei raceli.

Ultima "oprire" in micul nostru tur al Greciei a fost Atena (despre Meteore si Glyfada, voi povesti probabil cu alta ocazie). Se intampla pe 29 august 2010... dar repet, din lipsa de timp abia acum am apucat sa ma mai adun. Oricum, recomand si celelalte relatari din si despre Grecia pe care le gasiti la categoriile "August" si "Septembrie".

Trec peste indienii veritabili (un fel de rromi de-ai nostri pripasiti pe acolo) ce se gasesc la tot pasul, receptii de hoteluri, spatii verzi, inclusiv intersectii ("da nene si mie un ban") si ajung direct la ce am invatat candva la orele de Istorie. LA VESTIGII... Cuvintele sunt de prisos. Am fost acolo si asta este important! Altii se rezuma doar la a face plaja all day long si a "sparge" banii in carciumi scumpe si de fite si apoi se plang ca Grecia este o tara scumpa, iar cand ii intrebi ce au vizitat, te iau peste picior cum ca "ruine" gasesti si aici, in Romania... Dar asta este partea a doua pe care probabil o mai stiti si voi.

In fine... am spus c-o sa fiu "scurt" asa ca voi lasa pozele sa vorbeasca in locul meu. Vizionare placuta!


Colina Muzelor...



Herod Atticus Odeum Theater...


Parthenon...


Propylaea...


Templul Erechtheion- Nike...


Prin Atena...


In apropiere de Acropole...


Turul orasului...


Vechi taverne...

Subsemnatul...


Cam asta a fost. Repet, despre Meteore si Glyfada (ultima locatie este un fel de plaja a Atenei sau un fel de "Mamaia" a lor), voi povesti cu alta ocazie.

Legat de cazare...
Parerea mea este sa nu va obositi sa cautati camera la hotel in capitala Greciei fara rezervare facuta in prealabil, deoarece o sa aveti parte de preturi exagerat de mari ori de surprize de porportii cum ar fi ditamai gandacii in camerele asa-zis cu pretentii, luxoase, de fite sau nesimtirea fetei de la receptie, etc. Totul este sa aveti bani la voi si mult timp liber. Noi am gasit cazare in Glyfada, in apropire de Atena, repet, un fel de Mamaia a grecilor plina de copii teribilisti, copii de bani gata, fite si masini luxoase. In fine... Incercati sa luati orasul la pas, imbracati-va si incaltati-va lejer si inarmati-va cu foarte multa rabdare.

Inca ceva si va las...
Cine nu iubeste motociclistii si / sau scuterisii este sfatuit sa stea acasa ori sa ia autocarul (turul orasului) deoarece acolo gasesti la tot pasul astfel de mijloace de locomotie, fie ca sunt conduse de tineri sau de doamne elegante imbracate in rochii sau domni la costum in drum spre servici, peste care poti da destul de usor daca nu te asiguri de 10 ori cand schimbi banda sau cand vrei sa intorci pe linia discontinua.

In fine... Am fost acolo si n-o sa uit prea usor!

Cu bine...



Tot din Grecia mai puteti cititi si...

3 comentarii:

Horia spunea...

Felicitari ca ai ajuns pe acolo !!!

amenajari interioare spunea...

felicitari
cu respect

Flamingo spunea...

Multumesc frumos oameni buni! Astfel de experiente nu se uita prea usor si chiar daca sunt la indemana multor romani, ele sunt trecute cu vederea, acestia preferand locatii mult mai accesibile si "mai pe langa casa".

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo