26 august 2010

Vacanta in Grecia - partea a IV a

Halkidiki, Peninsula Sithonia / despre plaja din Sarti, in general

La indemnul unui forumist de pe Softpedia (despre Viltech este vorba caruia ii multumesc si pe aceasta cale), azi dimineata am mers iar pe plaja din Sarti, la sud de stadioanele de fotbal si baschet. Parca si Bazildan spunea ceva zilele trecute. Citisem pe forum ca acolo intrarea in apa este mult mai lina, motiv pentru care la ora 8:30 eram prezenti la datorie.

Vili ne astepta acolo "lucrand" ceva la o caracatita din nisip coolspeak.gif (voi reveni cu poze in RO sau voi edita postarile) impreuna cu sotia lui Alina si juniorul Rarres. Mare bucurie pe Stefan al nostru pentru ca a avut in sfarsit cu cine sa se inteleaga in romana si s-au jucat non-stop pana la plecare. Apropos, cu Vili ma salut mai tot timpul pe aici deoarece este cazat in apropiere, la Billy's. Super coincidenta sa am forumisti de treaba in Sarti, bila alba pentru ei de altfel, deoarece anul trecut in Thasos am intalnit multi melteni.

Revenind la plaja...

Intr-adevar, in acea zona mergi linistit 40 de metri cu apa pana la genunchi, deci este ideala pentru familiile cu copii mici. In schimb nu prea este loc de "snorkereala", pe fundul apei abia daca vezi 2-3 pesti. Acum nah, nici nu m-am pus pe cautat, preferand sa ma sui pe saltea si sa stau un pic la soare leganat de valurile mici si aproape inexistente. Vili spunea ca a vazut ceva mai multi pesti, dar bine, el are si echipament mult mai ok fata de ce am eu si fii-meu. tongue.gif

Am si bile negre din pacate. death.gif

Ultima intrare in apa m-a scarbit deoarece am vazut un tampon plutind (de tip Tampax, nu OB) iar la final, un imens rahat pe plaja (de caine spunea Vili), dar nu stiu de ce am eu impresia ca era de om. mad.gif Mai nene, uite aici se poate vedea diferenta dintre Thasos si Sarti sau (de ce nu?), asemanarea dintre statiunile de pe litoralul Marii Negre si Sarti. Asa ceva, la rahat ma refer, mai vazusem doar in Romania sau pe plaja din Balchik in Bulgaria, motiv pentru care, la vremea respectiva am cotit-o catre Albena, in inghesuiala tipic "neptuniana"sau "mamaiana".

Dupa amiaza, in speranta ca vom face iar plaja in imprejurimi, adica "Tampon Beach", am incercat sa trag de fii-meu sa se trezeasca inca de la orele 17:00 din somn, dar nu am reusit. Poate e mai bine intr-un fel, deoarece intre timp s-o gasi cineva care sa se ocupe de plaja si sa curete mizeriile. Intre timp vad ca a incepuse sa misune intre camera si balcon, deci a fost semn ca trebuie s-o intindem prin statiune sa mai cascam gura, sa cautam ceva suveniruri (grecesti sper), sa mancam o inghetata, sa bem o bere, eh... vedem noi...

Edit:
Pana la uma am ajuns in Vourvourou, intr-o scurta plimbare la 30 km nord de Sarti... dar despre aceasta statiune, voi povesti cu alta ocazie.

2 comentarii:

Aly spunea...

Te plimbi...te doare-n in partea unde nu patrunde soarele :)) ce bine o fi...

CONCEDIU PLACUT bre !!!

Flamingo spunea...

Merci, merci... Ce-i drept cu intarziere, dar intre timp am mai vorbit noi... :P

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo