12 ianuarie 2010

CODEX ALIMENTARIUS sau cum sa uitam de produsele naturiste


...dupa un articol de Violeta Bucur

Codex Alimentarius este unul din cele mai bine păstrate „secrete deschise” ale guvernanţilor din umbră. A fost programat să intre în vigoare la 31 decembrie 2009 şi s-ar putea să fie cel mai mare dezastru pentru sănătatea noastră, aşa cum lumea nu a mai văzut. Codex Alimentarius va seta standardele de siguranţă alimentară, regulile şi reglementările în vigoare în peste 160 de ţări, adică 97% din populaţia lumii.

Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latină şi se traduce prin legea produselor alimentare sau codul produselor alimentare. Comisia de comerţ Codex Alimentarius este acum finanţată şi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS, ce aparţine Naţiunilor Unite, ONU) şi FAO (Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a SUA).

Codex Alimentarius este o colecţie de standarde alimentare adoptate la nivel internaţional, care au ca scop declarat protecţia sănătăţii consumatorilor şi asigurarea practicilor corecte în comerţul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude şi pentru distribuţia către consumator, prevederi în ceea ce priveşte igiena alimentară, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare şi prezentare, metode de analiză şi prelevare.

În realitate, Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice.

Starea de spirit care predomină în cazul mondializării chimiei farmaceutice explică în mare parte desfiinţarea sistematică a inovatorilor ştiinţifici independenţi din ultimii 50 de ani. Această industrie foloseşte orice mijloc pentru a-şi păstra locul pe piaţă în ceea ce priveşte tratamentul cancerului, al SIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc.

De zeci de ani este posibilă tratarea şi vindecarea în majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturiste alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare în forţă pentru a se ascunde publicului aceste adevăruri. Scoaterea în afara legii a oricărei informaţii referitoare la medicina alternativă va bloca eradicarea anumitor maladii, asigurând astfel profituri şi mai mari acestei industrii mondiale care tratează doar simptomele bolilor, fără a se îngriji de cauze.

Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor naturiste în cazul multor boli grave, descrie această situaţie astfel: „Adevăratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a câştiga bani pe seama bolilor cronice, şi nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli... Industria farmaceutică are un interes financiar direct în perpetuarea acestor maladii, pentru a-şi asigura menţinerea şi chiar creşterea pieţei de medicamente. Pentru acest motiv medicamentele sunt făcute pentru a alina simptomele şi nu pentru a trata adevăratele cauze ale bolilor... Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent şi răspândit, ucigând în acest mod milioane de oameni...”

_______________________________________

Si ca se vedeti ca exista un sambure de adevar in toata povestea asta, incepand de ieri, autoritatile din New York au inceput o campanie prin care se urmareste scaderea consumului de sare, avertizand in legatura cu efectele nocive asupra sanatatii. Primaria orasului le-a propus restaurantelor si industriasilor sa aiba in vedere reducerea acestui condiment in meniuri sau in produsele alimentare.

Aceasta campanie se inscrie in cadrul unei initiative nationale privind reducerea consumului de sare, care a avut ca punct de plecare un parteneriat intre mai multe state si organizatii nationale ale sanatatii, a carei conducere a preluat-o New York-ul.

In urma unor studii care au durat aproximativ un an, s-a stabilit o lista cu peste 60 de categorii de alimente ambalate si de 25 de feluri de mancare de restaurant cu scopul de a le ajuta sa faca fata acestor reduceri ale cantitatilor de sare.

Sursa Hot News

_______________________________________

Bine, nu contest ca prea multa sare dauneaza sanatatii, dar trebuiau sa inceapa si "ei" de undeva, corect ? Dupa SUA cine urmeaza ? Ceva imi spune ca urmeaza Europa dar sper sa ma insel. De ce ii foote atat grija de sanatatea noastra ? De ce in spatele fiecarei noi masuri se ascund anumite interese ?

Voi mancati bine ? Ca de trait bine, daca ar fi sa ma iau dupa sondajul de pe blog, m-am cam convins.

9 comentarii:

Andrei Tudor spunea...

Daca e pe bune aia cu primaria orasului New York si cu restaurantele, atunci e jale si prapad. :O O sa ajungem sa ne mutam in padure ca poate acolo nu ne pazeste nimeni.

Tiberiu spunea...

În fiecare an, 800.000 persoane mor în America de Nord în urma prescripţiilor medicale. Chimia farmaceutică mai mult ucide decât vindecă. Un raport al ONU menţionează că numai 26 din cele 205.000 de medicamente ale acestei industrii sunt indispensabile. Dintre cele 26, numai nouă ar trebui să beneficieze de prioritate absolută. Dar dacă se recurge la medicina chineză, persană sau indiană, acele nouă componente chimice nu mai au aproape nicio utilitate! Altfel spus, fără chimia
farmaceutică lumea ar fi mai sănătoasă.

Flamingo spunea...

Sunteti impotriva "E"-urilor ? Nu-i nimic, de la 31 decembrie 2009, acestea au devenit obligatorii.

Andr33a spunea...

Hai sa rastalmacim un proverb "spune mi ce mamanci ca sa ti spun cine esti"; si de aici putem defini ce se intampla in lume , si mai nou in Romanik. Lumea se lasa condusa de sistem.Pana la urma toti suntem condusi , doar ca o parte suntem constineti la potentialul nociv care ne acapareaza asa incat nu putem decat sa ne opunem decat prin propriile ideologii pe care ni le creem. Este evidenta campania de miscorare a populatie inceputa din SUA si adoptata de celelalte state. Asfel are loc selectia ne/naturala. Faptul ca oamenii accepta ce li se implementeaza nu reprezinta decat un instinct de turma.
Sa incercam totusi sa fim noi, oile ratacite pt ca scapa de o alta forma de sclavagims....

Anonim spunea...

Eu sunt curios daca o sa-mi interzica sa cultiv in gradina de la tzara ceva roshii, castravetzi, porumb sau fasole. Sunt curios cu ce o sa inlocuiasca ei mielul, gaina, porcul sau vaca. Cu produse de tip SALAM DE SOIA ca pe timpul lui Ceaushescu ?

Aly spunea...

Chiar ma intrebam cand pui acest CODEX pe blog....... :-))

Flamingo spunea...

Stiam din toamna de acest Codex, dar la inceput nu i-am dat prea mare importanta. Ieri, cand am citit ce au facut autoritatile din New York, am hotarat sa iau ceva atitudine.

Petru spunea...

Catalin, iau si eu articolul acesta la mine pe blog, dar pun link spre tine.

Flamingo spunea...

E in regula.

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo