18 ianuarie 2010

Inmormantarea la romani - faze jenante

(inspirat dupa un caz real petrecut week-endul trecut)

Ma intreb daca in tarile cu apa calda, inmormantarea bate filmul, creste adrenalina si te oboseste psihic...

Ma intreb daca in tarile cu apa calda vorbesti ceva initial cu groparii si cand aduci mortul in cimitir, te trezesti cu alte "scoruri"... Ma intreb daca in tarile cu apa calda ti se bate obrazul in biserica pentru ca slujba a fost oficiata de catre 2 preoti si 2 tarcovnici, deci taxa e dubla decat s-a discutat initial (initial ti se spune ca preotul cutare va oficia slujba + 1 tarcovnic). Ma intreb daca si in tarile cu apa calda... nu ti se taie chitanta precum in Romania (nu ca as avea unde s-o decontez), nici pentru saparea gropii, nici pentru slujba din biserica sau cea din cimitir... ci doar pe taxa anuala de cimitir in valoare de 20 lei, pentru ca deh, e suma mica. Unde s-or duc banii aia ? Este lesne de ghicit.

Ma intreb daca in tarile cu apa calda, in cimitir fiind, atunci cand dai de pomana haine, pantofi, vase cu mancare, esti "certat" ca nu dai si bani pe langa cele de mai sus. Ma intreb daca in tarile cu apa calda, ca se sape o groapa este nevoie de 4 gropari, care in total au nevoie, conform obiceiului, de 4 prosoape, de 4 sapunuri, de 4 sticle de vin, de 4 sticle de spirt. Este bine totusi ca n-au cerut si 4 lopeti. Sa va mai spun ca initial stiam de existenta unui singur gropar ?

Ma intreb daca la altii, dupa ce moare un cineva si este depus la capela, ca sa scape mai repede de toate cele, preotul iti induce ca n-ar fi indicat sa faca slujba in biserica, ci mai bine o face in capela ca tot e mortul acolo, chiar daca vede clar ca mai mult de 10 persoane nu pot intra intr-o incapere destul de stramta. Dar deh, lenea e cucoana mare, ca trebuie sa duci sicriul in biserica si asta dureaza, apoi trebuie amenajate mesele, aprinse lumanarile si alte cele trebuincioase unei slujbe ortodoxe, deci deranj maxim.

Ma intreb daca in alte zone de pe glob, in alte tari ortodoxe de fapt, conteaza a costat toata inmormantarea, cum se vine imbracat la inmormantare, ce masina mai conduci, daca-ti mai merg afacerile, daca a fost dorinta mortului sa fie imbracat asa si nu altfel, daca a avut bani pusi de-o parte pentru zile negre, etc.

Eu nu vreu sa mor in Romania sa ajung bucuria firmelor de pompe funebre, a preotilor, a groparilor si a cersetorilor din cimitire si barfa cunoscutilor. Eu nu doresc sa devin o povara pentru nevasta si / sau pentru copii. La crematoriu cu mine ! E mai bine pentru toti. Daca exista viata dupa moarte, nu cred ca mai conteaza ce se va intampla cu mine dupa ce inchid ochii, ca de bantuit pe "unii", oricum aveam de gand s-o fac.

6 comentarii:

Anonim spunea...

vezi ca gropari au nevoie doar de 4 sapunuri nu de 4 prosoape, 4 sapunuri, de 4 sticle de vin, de 4 sapunuri... apropo daca e sa mori sa ma anunti sa imi fac rost de lemne sa iti dau foc dupa aia incing si un gratar =))))si sa vezi distractie si voie buna sa cante manelele

Dorel spunea...

Pai si tu ce vroiai sa fie blanzi cu tine?

Flamingo spunea...

Am vrut doar sa se tina de cuvant. Bine, ma asteptam sa se cheltuie multi bani, ca deh, traim in Romania dar sa se ajunga la aproape dublu, nici prin cap nu-mi trecea.

ionut spunea...

FUCK THE SYSTEM! Asta e tot ce vreau sa zic si o sa o spun pana ne strangem mai multi sclavi ai sistemului si-o s-ai facem pe idioti sa ne bage in seama.

Prosoape spunea...

eu nu am avut parte de nicio faza jenanta

Flamingo spunea...

Ce zici, suna urat sa spun ca mai e timp? :(

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo