14 ianuarie 2010

Medicii care nu se vaccinează, ameninţaţi că rămân pe bară

Din ciclul Ia neamule gripa porcină, că este gratis mai nou, medicii care nu se vaccinează, sunt amenintați că vor fi lăsați pe bară.

O adresă remisă de către Ministerul Sănătăţii către toate direcţiile de sănătate publică din ţară impune personalului medical să se vaccineze împotriva gripei porcine. În caz contrar, medicilor de familie le va fi desfăcut contractul de muncă cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), iar celor din spitale li se va interzice prezenţa la patul bolnavului.

Ce spun medicii ?

Majoritatea medicilor consideră că măsura este un abuz.
Doctor Ioan Sârbu, directorul Spitalului Militar din Capitală:
„Este ceva nepermis. Sunt de părere că măsura este abuzivă şi că, înainte de a fi o impunere, Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să ducă muncă de convingere cu personalul medical. Din punctul meu de vedere, este bine ca personalul medical să se imunizeze, deoarece intră în contact cu pacienţi, iar responsabilitatea este mare. Dar adresa ministerului putea să fie o recomandare şi nu o impunere, pentru că, până la urmă, fiecare face ce vrea”.

Medicul Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România:
„Vaccinarea contra gripei noi e, deocamdată, una voluntară, şi nu obligatorie. În aceste condiţii, fie care cetăţean are dreptul să aleagă dacă vrea sau nu să se imunizeze, medicii sunt şi ei cetăţeni şi au aceleaşi drepturi. Sunt de părere că doctorii care refuză să se vaccineze îşi asumă riscul de a se îmbolnăvi nu trebuie forţaţi pentru că nu suntem sub dictatura sănătaţii publice.
___________________________________
Cand lătram eu zilele trecute pe diverse forumuri că aici o să se ajungă până la urmă, nimeni nu m-a crezut ! Au șters posturi întregi, au închis topicuri, au otrăvit fântânile, pentru că venise "nebunul" și băga spaima în populație. Eh, VOILA !!!! S-a ajuns și aici ! Vaccinul a devenit obligatoriu. Sunt curios ce mai spuneți acum !

4 comentarii:

Aly spunea...

Cum pana mea....chiar mi-am iesit din pepeni...e strigator la cer...
Credeam ca poate s-or schimba lucrurile in tara asta de kkt...dar defapt n-are afce tara cat are de aface CONUCEREA DE CACAT A ROMANIEI ....
. DUCA-SE DRACULUI TOTI PARLAMENTARII SI GUVERNANTII SI TOATE LICHELELE, ADORMITI, FLAMANZII DIN GUVERN.
Doamne cred ca am 22 tensiunea.....Cataline sa ne de Dumnezeu sanatate...

Anonim spunea...

tare mi-e teama ca asta nu este decat inceputul

Flamingo spunea...

Inceputul sfarsitului. Cu alte cuvinte, in anumite medii, vaccinul a ajuns obligatoriu. Nu te vaccinezi, te vom hartui pana te vei vaccina... ca doar ai familie acasa si nu vrei s-o lasi pe drumuri.

Petru spunea...

a declarat aseara ministrul ca a fost o exprimare defectuoasa si ca s-a reformulat pentru a suna mai mult a recomandare... asta e versiunea oficiala.

la radio guerrilla inca nu s-au facut presiuni pentru vaccinare, si nici nu cred ca s-ar face in viitor.

oricum ar fi, eu as fi in stare sa las radio-ul daca asa ceva mi se impune, asa cum am aflat ca este cazul unei firme din bucuresti ai carei angajati asteapta sa vada daca zvonul se transforma in adevar.

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo