11 mai 2010

Despre dreptul la replica... in general

In decembrie 1989 romanii au luptat pentru democratie, pentru un trai mai bun, pentru a scapa de comunism si printre altele pentru a dobandi dreptul la replica. Din pacate acest drept la replica s-a pierdut undeva pe drum, revenind in actualitate intr-o forma sau alta, doar o celebra lozinca din acele vremuri "Cine esti tu? Spune te rog ce-ai facut in ultimii 5 ani."

Pentru cei mai tineri dintre voi, treaba cu istoria recenta a fiecaruia pare de neinteles sau o aberatie, insa in anumite grupuri sau comunitati solide, cand se ridica anumite probleme la fileu ori se pun cateva intrebari mai indiscrete, acestea atrag dupa sine indepartarea imediata a membrului "curios"... si ulterior excluderea din comunitate, gasca, sistem, daca acesta nu are un trecut sau un spate solid sau nu contribuie financiar la bunastarea sau buna desfasurare a activitatilor specifice care-l leaga de grup.

Inainte de 1989 stiam o socoteala. Atentie ce vorbesti ca sa n-o mierlesti, iar daca nu ti se intampla nimic, cu siguranta parintii sau cineva apropiat erau saltati de Securitate si anchetati la sange. Unii aveau parte de tratamente mai usoare, altii de chinuri groaznice. Asa-zisa revolutie din urma cu mai bine de 20 de ani a avut repet ca scop printre altele, si inlaturarea cenzurii, dand fiecaruia dintre noi dreptul la a avea o replica. Pertinenta sau nu, replica sa fie.

Credeti ca am scapat de cenzura?

Acum daca nu se mai ajunge la Secu, se ajunge in cel mai rau caz la spital si asta doar pentru o vorba-n vant, evident o replica data vreunui membru al organizatiei, comunitatii sau cercului de asa-zis prieteni. Daca respectivul dupa ce si-a permis sa ia taurul de coarne nu ajunge pe masa de operatie, sa zica merci ca scapa doar cu excluderea din "gasca".

Si asta din ce cauza? Doar pentru ca si-a "permis" sa raspunda cui nu trebuie? Doar pentru ca idiotul cu care a avut o discutie mai aprinsa nu a auzit de dreptul la replica si s-a considerat profund jignit? Se pare ca acest drept la replica este limitat imediat ce intram intr-o comunitate... iar raspunsul trebuie foarte bine cantarit si intors pe toate partile inainte de a fi "aruncat".

N-ati inteles nimic? Banuiam eu... Cuvintele de mai sus s-au vrut doar o scurta analiza a ceea ce a mai ramas din dreptul de a avea o replica pertinenta, iar daca citind aberatiile de mai devreme cineva se va simti cu musca pe caciula, ii ofer din tot sufletul dreptul la replica... si promit in acelasi timp ca nu voi cenzura niciun mesaj.

47 de comentarii:

twingooo spunea...

postul tau suna ca al unui pusti de 3 ani care a fost exclus din gasca de la bloc. regulile lor, banii lor! eu personal iti recomand sa cauti alta gasca, sa ii agiti bine, si sa mai postezi una dintr-asta. deci, pana la urmatorul post, bafta la divide et stai pe bara :P

Anonim spunea...

mai da-i ma in mortzii lor de shefi sau lideri. nu sti ca asa e peste tot ? am si eu la mine in firma un specimen d-asta pe care l-as spanzura de coaie de clantza ushii da acum imi vad interesul. :) ultima data m-am futut cu unu in gura mai ceva ca la zavoranca in emisiune. deznodamant? eu am plecat din firma si el a ramas mai departe sa linga cururi asa ca intzelegi idea

Relu spunea...

Treaba asta cu dreptul la replica este cu dus si intors. Depinde foarte mult cui dai dreptul la replica si mai ales in ce context, remember... Daca esti pe terenul lui cam faci ce zice X sau Y ca n-ai incotro.

cineva de pe forum spunea...

cred ca ti-a tras-o labagiul ala cu meganu negru cu B-84-XMI :D

Anonim spunea...

”cineva de pe forum” de ce bagi strambe si inciti omul? nu e de ajuns ce a patit? un pic de tact te-ar fi salvat, eu am fost sambata si gresesti, nu a zis nimic de tine, altcineva a zis de max payne, toti au ras, si s-a intrebat spiderman, superman, batman sunt pe aici?

Anonim spunea...

http://grupulderezistenta.bandcamp.com/track/1-la-suta-versiunea-originala
asta pare relevant??

Flamingo spunea...

@Anonimul din 12 mai de la 18:55...

Deci s-a spus si Batman. Bun asa. Credeam ca sunt eu nebun si paranoic. Mai rau este ca atunci cand s-a strigat lista pentru drive test nu mi-am auzit numele, nici id-ul de forum... Si inca ceva, interesant ca "acuzatul" n-a scos o vorbulita despre asta, preferand sa tina capul la cutie si sa lase toate sagetile sa se indrepte spre mine.

Anonim cu par spunea...

"nu e de ajuns ce a patit?" - Dar ce a patit bai frate? I-a furat caii de la bicicleta? Mare lucru ca i-au dat ban...
La testdrive nu prea s-au strigat nume. A fost inghesuiala si cine apuca sa puna piciorul in masina primul.
Strigatul cu batman a fost in alt context si ai sarit aiurea de cur.
Ce ai facut si pe forum mi se pare si acolo de prost gust pentru ca nu ai facut decat sa cauzezi flame DEGEABA.
Acuzatul nu te-a bagat in seama. Acuzatul a avut atitudinea perfecta pentru a evita incidentele. Singura persoana de care s-a facut caterinca a fost rtbk ala de l-au strigat astia reebook.

Lasa draga Flamingo pentru ca nu ai pic de dreptate. Esti mult prea paranoic.

Flamingo spunea...

Bai nea astia care acuza, poate va mai si semnati, nu de alta dar sa nu-mi ingreunati munca cu aflarea IP-ului...

Anonim cu par spunea...

Ce atata agitatie cu ip-urile.. Daca vrei iti dau eu un site bun sa le cauti mai repede.
Eu ti-am prezentat evenimentele dupa cum s-au vazut de la mine din tribuna. Te agiti prea mult si pentru ca ai avut niste teorii mult prea exagerate s-au creat valuri si probleme. Lasa-l pe acuzat pentru ca a avut o atitudine corecta.

Flamingo spunea...

@Pletosul...
Multumesc pentru ajutor, mai stim si noi una-alta... Mai bine v-ati semna comentariile, asta era ideea. N-aveti sange-n pix si va e frica de sefi...

Cat despre ce s-a intampat, chiar nu ma mai intereseaza. Vad in schimb ca-i intereseaza pe altii care au aparut pe blog sa faca "lumina".

altu de pe forum (ghici care) spunea...

Tu + reebook = doi cacaciosi. Cum care reebook? RTBK desigur, baiatu ala fotograf. Sa va lauti de mana si sa va faceti partid.

Anonim spunea...

vad ca pe aici sunteti tari in clanta astia de pe forum dar pe forum nu scrieti nimic ca va e ca v-o furati de la "cei de sus"

Villanueva spunea...

Salut,
Ai fost exclus definitiv de pe forum reno sau doar pentru o perioada determinata ?

Flamingo spunea...

Nu stiu exact ce s-a intamplat... Era o vorba in Dosarele (chic)X... The truth is outthere.. Asta spuneau canda agentii Mulder si Scully... Deci din cate am inteles eu, cica as fi dusmanul (poporului) forumului. :O

Flamingo spunea...

@Anonimul de la 21:58

Daca erau barbati vorbeau pe forum. Aici sunt baietei...

Anonim spunea...

dadada, anonim(eduardsebe) ridica la fileu si tu finalizezi. jenibil :))

Flamingo spunea...

Ce-ati facut fratilor? Ati mutat forumul aici?

Anonim cu par spunea...

Cu ce te ajuta daca ma semnez eu? Sa ma bagi in discutii aiurea? Nu multumesc. Nu am nevoie de porcaiala asta.

Aly spunea...

Bre.....nu te-ai prins....? aici isi pot varsa amarul...pe forum nu te puteau lua la unspe metrii; aici insa pot !!! si sustin ca cei anonimi vor fi tota viata lor niste ANONIMI ! de ce nu se 'dau pe fata' cine is....pt ca o sa ai surpriza sa recunosti vreun tovaras cu care poate ai impartit aceeasi masa la o bere sau mai multe !!!!
Sincer imi pare rau ca ai sters postarile la nr de inmatriculare ilegale...
Uite asa ai pierdut boii de la sanie =)) si cum ti-am mai zis : Noi sa fim sanatosi !!

Flamingo spunea...

@Anonim cu par (pletosul)... Vezi ca a zis ceva interesant Alin mai sus si cred ca mai bine de atat nu se putea. Nu este vorba de porcaiala nici pe departe. E mai rau cand afli ca X sau Y semnatari pe blogul asta, sunt prieteni sau useri din lista de mesenger.

@Alin... Multumesc pentru mesaj, cat despre treaba cu placutele de inmatriculare ilegale... nu este timpul pierdut. Chiar ma gandeam sa postez din nou, dar mai in detaliu, cu poze, cu nume... cu tot tacamul.

Pana una-alta, este clar... forumul s-a mutat aici. Unora poate le era dor de Flamingo, altora poate le era dor sa-l injure de Flamingo. Nici o problema... Daca pasarea nu mai posteaza "dincolo", sunt toti bine-veniti pe blogul ei. Nu pot spune ca nu-mi convine, ca as minti.

Sanatate la toti!

Anonim spunea...

deci sunt prienten cu "semit" si pot confirma ca este un tzaran prosrt care unoeri ne trateaza de sus asa ca draga flamingo stai relax ca nu poti schimba omul. si apropo ce plm te doare de un pusti gaozar mai mic decat tine cu vreo 10 ani ????// cel mai bine daca vrei razbunare e sa-i fardezi masina ca tot ii cunosti nr de inmatriculare. dal in mortzii lui de limbric gaozar mare sef pe forum. si pentru aia de pe forum care-i fute grija de ce se mai scrie pe aici va dedic MUIE labagiilor. intai sa uitati in curtea voastra cacatzi frustratzi ce sinteti !!!!

altul de pe forum spunea...

Citesc si ma amuz. Pai mister, nu ti se pare normal ca cei care injura pe aici sa nu-si spuna numele ? :) Si eu sunt de pe forum si ma cunosti destul de bine si sincer nu mi-as da numele din motive lesne de inteles. Oricum e mare magarie ce s-a intamplat. Nu trebuia sa fi banat. Poate doar suspendat dar nici atat. Vorba ta fiecare are drptul la replica si se pare ca ce ai spus pe topicul ala a deranjat pe pe bog si pe alexv. Special am scris cu litere mici ca asa merita.

Anonim spunea...

anonim 09.29: asa prieteni inculti cum esti tu tine respectivul pe langa el?

Flamingo spunea...

Tare asta! Poate la mijloc sunt diverse interese, limbi in cur, cine stie... ? :)

Aly spunea...

=)) =)) =)) ce ma amuza !!!!

eduardsebe spunea...

da...chiar asa e...
si masura luata impotriva ta(Flamingo) a fost prea de tot doar ca nu le-a convenit ce ai zis...chiar asa,era un capat de tara sa accepti si o critica care nu tinea de organizatori ci de bunul simt al unui moderator nu mai zic cum...
banuiesc ca primul care a iscat scandalul a fost semit cu acea gluma nesarata...poate din partea ciuva cu care isi permite glume da,dar nu din partea unui cu 10 ani mai tanar

Flamingo spunea...

Am si eu prieteni, dar nu permit oricui sa faca glume pe seama mea. Taranul de Semit, ca sa citez pe cineva de mai sus, s-a dat in spectacol ca doar era bazat si atat stia.

Anonim spunea...

Pana la urma de la ce a pornit totul?Si eu sunt de pe forum si de asta m-a mirat masura luata impotriva ta.Cred ca poti relata aici de la ce a pornit totul ca sa ne dam si noi cu parerea,sau sa stim macar cum s-au derulat faptele.
O zi buna

Flamingo spunea...

Salut forumistule... Ai mai jos un mesaj sters intre timp, care mesaj a fost postat pe forum. Daca nu intelegi ideea, o sa revin si cu alte mesaje rase, tunse si frezate tot de pe forum, ca deh, erau "câh" SI NU FACEAU CINSTE EVENIMENTULUI "Renault all day"...

**************************

Stimate domnule BOG, acel "batman"spus cu juma' de gura, chiar daca nu s-a tras linie in dreptul lui, il pun pe seama unui articol postat pe blogul meu (CEL CU PLACUTELE DE INMATRICULARE ILEGALE) in urma cu vreo 3 saptamani (articol editat la cerea lui AlexV din motive lesne de inteles) unde un moderator zelos (SEMIT) era "erou" principal... actiune urmata de banarea mea si suspendarea temporara a cretinului din functia de moderator. Tot acel moderator a fost prezent si la eveniment si cum s-a invartit, cum s-a sucit, a gasit pana la urma prilejul sa ma "atace" fin de tot, cat sa nu bata la ochi celor prezenti.

Deci haideti va rog sa n-o mai dam cotita. Ceva-ceva s-a intamplat acolo. Mai mult, personajul in cauza (SEMIT) n-a scos o vorbulita despre situatie. Nici ca fu, nici ca nu fu precum a spus "fraierul" ala cu sapca, tricou verde, prezent la intalnire cu Hyundaiul(ADICA EU)... iar asta spune foarte multe despre ce s-a intamplat.

Respectele mele pentru ceilalti moderatori si admini cu care am dat mana la eveniment ci nu ne-am dat "capete in gura". Respectele mele si pentru ceilalti forumisti pentru care candva am avut ceva de impartit. Suntem oameni in toata firea (ma refer in genenraal la cei nascuti in anii 70 si apoi la restul) si nu cred ca e momentul sa facem caz de un "nimic".

@Bog si AlexV...
Pentru a cata oara sa va spun ca acea intamplare am pus-o demult la fund si ca nu ma afecteaza nici cat negru sub unghie? Chiar era nevoie sa aduceti in prim plan astfel de discutii? Evenimentul a iesit ok si asta este cel mai important aspect.

Cu respect,
Batman (ca tot e la moda). ;)

*****************************

REPET... ACEST MESAJ CA SI MULTE ALTELE AU FOST STERSE DE PE FORUM. DIN CE MOTIV? THE TRUTH IS OUTHERE...

Mai sunt si alte mesaje pe care la cerere le pot posta aici...

Aly spunea...

Pai de ce bre la cerere....pune bre tot, ca sa vada lumea ce s-a intamplat; pe mine m-ai lamurit. Din ce motiv crezi ca s-au sters mesajele...? s-au incurcat in butoane :)) si din greseala au apasat pe DELETE ;))......

Anonim spunea...

Acum ca ai zis de placute.Stiu ca iti cerea cineva pe forum,mai demult sa stergi o fotografie cu Semit,sau cu masina lui,nu mai retin exact ce aparea pe blogul tau.La momentul respectiv nu am avut curiozitatea sa intru pe blogul tau.
Atat stiu despre conflictul vostru si sa-mi fie cu iertare,poate sunt mai greu de cap,dar nu-mi pot da seama de la ce a pornit totul.
Cum zicea cineva mai sus,spune intreaga poveste,din punctul tau de vedere,si abia apoi pune mesajele,caci numai din ele nu se intelege mare lucru!

Anonim spunea...

Cafeneaua reno e mai terna fara pasaroi, asa ca nu e de mirare ca o parte din forum trece (si) pe blogul tau. Si pentru cei care sunt "nedumeriti" - vorba lui eduardsebe - pune toata istoria pe blog!

Flamingo spunea...

E mult de povestit si mai bine iti dau sa citesti alta postare stearsa si asta intre timp. De toata jena este faptul ca pe topicul Renault All Day au ramas doar raspunsurile adminilor la mesajele mele, deci fix pula cat sa nu intelegi nimic.

***********************88

Mda, vad ca pseudomoderatorul ala cu iz de ?ărănoaia evita pe cat posibil sa apara pe topic sa dea explicatii. De fapt de ce ma mir ca si la eveniment nu l-am vazut o secunda uitandu-se in ochii mei. oate se rezolvau multe duminica in cazul in care am fi purtat o discutie barbateasca, chiar daca intre noi este ceva diferenta de inaltime dar si de foarte mult bun simt. Unul e cu inaltimea, altul cu bun simtul, in caz ca nu s-a inteles ideea...

Deci nu, nu mi s-a parut ca a spus "batman" [B]CI CHIAR A SPUS BATMAN[/B]... deoarece acest apelativ l-am intalnit destul de des pe forum, era cunoscut... mai ales la Cafenea, Daca mi s-o fi parut ca am vazut acea linie, asa o fi, chiar daca nu exclud c-ar fi fost doua liste, nu una. Deci BTMAN S-A STRIGAT, ASTA ESTE CERT. Si ii rog pe userii vechi care stiu despre ce este vorba sa aibe curaj si sa spuna ca in privinta apelativului Batman, cum mi se mai spune pe forum, nu mint deloc.

partea 1

Flamingo spunea...

Rtbk, RaduNg, Eduardsebe, B76bgarah, Solon, Crisorlo, Mutzunache, Avani sau cine mai sta pe la Cafenea, stie prea bine ca uneori sunt strigat "Batman"... asa cum s-a intamplat si la eveniment.

Cat despre scuze, da... imi cer scuze ca am vorbit la telefon atunci cand cu articolul de pe blog si tot eu imi cer scuze ca mi-ai spus ca nu este frumos unde s-a ajuns, vorbind desigur despre situatia creata pe forum cand am deschis acel subiect legat de placutele de inmatriculare la limita regulamentului unde am postat o poza [B]PRELUATA[/B] de pe un topic, in care poza poza aparea o anumita masina cu numarul B-18-XMI...

Sa mai povestesc ce s-a intamplat ulterior?

Un mare bulshit, aia s-a intamplat. Fara niciun fel de explicatie am fost suspendat 7 zile, motiv pentru care am facut repet un articol pe blog cu si despre forumul Reno.ro si despre un cretin de moderator (astea au fost cuvintele atunci), in care am prezentat pe scurt sau pe larg, ce se intampla pe aici si cum el, care ar trebui sa fie un exemplu pentru muritorii de rand, si-a montat la masina placute de inmatriculare neconforme cu legile din Romania ci mai degraba cu cele din Germania sau Italia... deci la limita regulamentului.

partea a 2 a

Flamingo spunea...

Imi mai cer scuze ca adunasem vreo 30 de posturi care mai de care mai pline de venin la adresa aceluiasi forum si a aceluasi moderator, si desigur imi cer scuze ca le-am sters dupa discutia pe care am avut-o la vreo 2 zile dupa suspendarea mea probabil in semn de multumire si ca s-a facut dreptate.

Imi mai cer scuze ca nu te-am deranjat in week-end sa-ti povestesc despre magaria pusa la cale de catre cei 2 sau 3 moderatori si ca am facut-o abia luni, ca deh, omul in week-end se odihneste... si nu am vrut sa te deranjez.

Sunt ok aceste scuze?

Poate nu mi-ai spus direct ca ce s-a intamplat pe blog ar trebui ras, frezat si eventual uitat, dar ceva sugerari ai facut. Imi pare rau ca nu am inregistrat convorbirea. Daca stiam unde se ajunge, cu siguranta o inregistram si apoi o postam deoarece a ramas ultima care m-ar fi putut disculpa. D-aia e bine sa ai o doza de paranoia, pentru situatii de acest gen.

partea a 3 a

Flamingo spunea...

ultima parte....

In concluzie oameni buni, daca ati ajuns sa cititi pana aici sau de aici incolo... un lucru este cert.

[B]Toata tarasenia s-a tras de la intamplarea petrecuta in urma cu vreo luna si jumatate cand am postat un topic pe forum, ce ulterior a fost sters, apoi am revenit cu o postare la un alt topic dar culmea, linkul pus de mine acolo care trebuia sa duca spre o anumita poza, a fost editat miseleste si la final ducea catre un articol defaimator la adresa mea (deci abuz in serviciu domnilor) si nu in ultimul rand, a pornit de la faptul ca vazand ca am mainile legate pe forum, mi-am "permis" sa postez pe blogul personal povestea.[/B]

Pe scurt, a fost vorba de o razbunare din partea cuiva.

Ca va faceti ca nu vedeti, este normal, ca doar va aparati odraslele.
Cat despre viata dupa forum, da, stiu ca exista, dar mai exista si dreptul la replica dobandit in '89. Din partea mea, cazul era incheiat inca de duminica la Drive test, si am tinut sa precizez asta cu varf si indesat, dar se pare ca vreti sa aveti ultimul cuvant. Ok, asa sa fie. Dupa acest mesaj scrieti voi ultimii daca asa credeti de cuviinta, iar eu promit ca voi sta de-o parte.

Anonim cu par spunea...

Vezi tu "pasaroiule", ma intelegi total gresit. Tine minte niste lucruri de la mine
1. Ce face ala cu viata lui ar trebui sa il intereseze doar pe el si pe familia lui.
2. faza "auzita" de tine cu batman este total aiurea. e doar o banuiala si atat. Ti-am spus eu ca singurele glume au fost pe pielea lu rtbk. Am stat pe langa semit destul sa vad ca nu a vrut sa aiba nici o legatura cu tine. TE-A EVITAT SA NU IASA DISCUTII. rezultatul? discutii aiurea din partea ta.
3. nu am impartit niciodata aceeasi masa, aceeasi bere si nu suntem prieteni. Numele meu este irelevant in aceeasi discutie si rog pe cei care tot cer semnaturi sa isi bage un deget in cur si sa plece la plimbare.
Inca ceva: vad cativa care nici macar "nu stie sa scrie" dar dau sfaturi... Cum e ba gaozarilor? Aveti experienta "pe strada" nu? Cartile la voi sunt suporti de bere...

Flamingo spunea...

Semite, tu esti?

Anonim cu par spunea...

Mdah...... Cata logica sa ai sa spui asa ceva??????
Eu ma retrag din discutia asta. Imi pare rau sa vad ca nu ai inteles nimic din ce am spus si continui sa (imi cer scuze dar asta e adevarul) bati campii...
Noapte buna copii ( cu 2 i da? cu 2 i)!

Flamingo spunea...

Retrage-te! :) N-ai de cat. Oricum discutia s-a mutat in alta parte... Aici: http://scanteiecatalin.blogspot.com/2010/05/placute-de-inmatriculare-false-ori-la.html

Aly spunea...

Bre Cata ....cum am mai zis si o zic in continuare Anonimii vor fi tota viata niste anonimi (adica NIMENI). De ce nu au sange in pix sa-si scrie numele...!!!???

Aly spunea...

Inca ceva........ca nu pot edita ce-am scris mai sus.....apropo de deget: sa-si bage el 'destu in cur si cu ocazia unei postari noi sa se 'prezinte' cum se cuvine..................sa scrie si el..acel NIMENI cum se cheama ..banuiesc ca are un nume pe care la primit la botez (in caz ca este botezat....poate e ateu mai sti).

Flamingo spunea...

Te referi la Marius Ionut? :)

Aly spunea...

=)) =)) ....ma refer la acel 'NIMENI' care zice ceva...cred ca vrea sa-si bage 'destu in cur si nu stie cum ...vrea sa incerce altii pt el...eu ii recomand sa si-l bage el si dupa ce pleaca sa ne spuna cum e ! eventual sa posteze pe piua.ro :))

Coro spunea...

mda, acum am vazut ca nu mai sunt posturile, ca vroiam sa iau un citat

dupa parerea mea, cred ca atunci cand ai afirmat ca mai poate exista o lista in afara celei scanate si postate, ti-ai furat presul de sub picioare

Anonim spunea...

Cataline ar trebui sa ai mult mai multa minte pentru varsta ta. Prin ceea ce ai scris in postul cu numerele de inmatriculare te-ai facut TU de tot rahatul si ti-ai dezvaluit adevarata personalitate de narcisist mitoman. Nu ai nici o scuza pentru faptul ca te-ai luat absolut gratuit de fata aceea, iar pentru asta sper sa ti-o iei grav intr-un fel sau altul.

Sal`tare

P.S.N-o sa fii niciodata altceva decat un wannabe star.

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo