30 mai 2010

Ovi şi Paula au clasat România pe locul trei la concursul Eurovision 2010

A trecut si Eurovision 2010. Tarziu in noapte si dupa o lupta destul de stransa intre locurile 3, 4, 5 si 6, locuri care se schimbau de altfel aproape dupa fiecare vot, am aflat si clasamantul final. Sicer sa fiu ma cam asteptam sa ne situam pe podium sau in primele 5 locuri, dar parca aveam ceva rezerve in acest sens. Asadar, lista (Tara - Artist - Piesa - Punctaj):


01. Germania - Lena - Satellite - 246
02. Turcia - maNga - We Could Be The Same - 170
03. Romania - Paula Seling & Ovi - Playing With Fire- 162
04. Danemarca - Chanée & N'evergreenIn - A Moment Like This - 149
05. Azerbaijan - Safura - Drip Drop - 145
06. Belgia - Tom Dice - Me And My Guitar - 143
07. Armenia - Eva Rivas - Apricot Stone - 141
08. Grecia - Giorgos Alkaios & Friends - OPA - 140
09. Georgia - Sofia Nizharadze - Shine -136
10. Ukraina - Alyosha - Sweet People - 108
11. Rusia - Peter Nalitch & Friends Lost And Forgotten - 90
12. Franta - Jessy Matador - Allez Olla Olé - 82
13. Serbia - Milan Stanković - Ovo Je Balkan - 72
14. Israel - Harel Skaat - Milim - 71
15. Spania - Daniel Diges - Algo Pequeñito (Something Tiny) - 68
16. Albania - Juliana Pasha - It's All About You - 62
17. Bosnia & Herzegovina - Vukašin Brajić - Thunder And Lightning - 51
18. Portugalia - Filipa Azevedo - Há Dias Assim - 43
19. Islanda - Hera Björk - Je Ne Sais Quoi - 41
20. Norvegia - Didrik Solli Tangen - My Heart Is Yours - 35
21. Cipru - Jon Lilygreen & The Islanders - Life Looks Better In Spring - 27
22. Moldova - Sunstroke Project & Olia Tira - Run Away - 27
23. Irlanda - Niamh Kavanagh - It's For You - 25
24. Belarus - 3+2 - Butterflies - 18
25. Marea Britanie - Josh - That Sounds Good To Me - 10

Acum cateva pareri personale...
Nu stiu de ce dar am impresia ca se stia ca Germania o sa castige, ca doar Romania nu are infrastructura necesara organizarii unui eveniment de asemenea amploare anul viitor. Piesa Lenei a fost de cacao de la cap la coada si nu trebuie sa fii mare maestru intr-ale muzicii sa-ti dai seama de asta.

Recunosc, initial nu prea mi-a placut melodia Paulei si a lui Ovi dar in comparatie cu ce petarde muzicale am vazut anul acesta la Eurovision, nu ca sunt roman, dar chiar consider ca trebuia sa castigam. La capitolul compozitie am evoluat mult fata de alti ani, pacat insa ca nu reprezetam mare lucru pe harta Europei.

Moldova si-a "spalat" greseala de anul trecut cand ne-a oferit punctaj minim, in schimb Bulgaria a fost de toata jena. Le "furnizam" an de an turisti iar ei puteau sa ne multumeasca acordandu-me macar 1 punct, dar asta este, noi sa fim sanatosi. Poate la anul ne clasam o pozitie mai sus, poate chiar pe locul intai.

Bravo Romania! Bravo Paula si Ovi!

15 comentarii:

Flamingo spunea...

Mda, eu nu pot sa uit apelativul ala - "mamaligiki". De unde atata ura, nu stiu...

Unknown spunea...

Vorba unui prieten : "Nişte cefe late de bulgărăi prostălăi"
DAR! Sa nu uitam ca nici Paula si Ovi nu sunt cu constiinta prea curata. Eurovisionul din Romania a fost facatura pe fata, referitor la faptul ca liniile de vot au fost deschise in mare parte doar pentru ei. Pentru o buna parte din restul participantilor de-abia se putea da un telefon pentru vot dupa ore intregi de incercari...si asta nu pentru ca sunau prea multi in acelasi timp (asa cum se scuzau dupa organizatorii care au fost apostrofati). Apoi mai e chestia asta : Ovi - norvegianul? Ring a bell? Staff-ul Paulei care avea rezervate biletele de avion de multa vreme, desi se anunta o concurenta "acerba".
Urmeaza acum o mica teorie a conspiratiei : Inainte de finala din Romania un maimutoi, pe numele lui Alexandru Catalan, a facut niste declaratii cum ca Mulinita Gangel ar fi castigatoarea precoce (detalii aici http://www.stareapresei.ro/adevarul-holding-luminita-anghel-merge-la-oslo-8264.html). Initial...toata lumea comenta : "Moaaamaa..ce de cacat..asa, pe fata, ce muist...sa fie demis..etc..." Eu cred ca a fost doar o momeala de la adevarata manarie. Dar nu se termina aici. Luminita a incalcat niste reguli ale regulamentului Eurovision si anume : a adus un copil de nici 10 ani pe scena (mi se pare ca de la 16 ani in jos n-avea nimeni ce cauta acolo, oricum...in niciun caz micuta n-a aparut legit acolo), apoi a venit un nene care a dat drumu' unei pasari/fluture...nu stiu ce pisda ma-sii era, in fine...cert e ca si asta era stipulat pe lista de chestii nepermise. Totusi nimeni nu i-a zis nimic, nimeni n-a comentat. Erau doar motive pentru descalificare in cazul in care situatia o lua razna si poate ajungea Lumifritza pe locu 1, si Poola pe locul 2...parerea mea (si destul de sustinuta). Oricum...sincer, piesa lui Lumi era penibila, cu un mesaj vechi si refutut de toti artistii : salvati copiii ca sunt amarati, traim in romania, ne doare gaozu'...samd.

Dar asta e, mergem mai departe, felicitari norve-romanilor, piesa n-a fost rea, are profil de hit...desi am de comentat ceva si aici : la un moment dat trage Piula o semi-vocaliza incheiata cu o acuta durereoasa. De ce?!!?!? Simtea nevoia? Asta e trade-mark-ul ei - efectul coiului pleznit? Sincer, a cam futut piesa cu rahatu' ala, dar toata lumea a inghitit-o cu brio : "Moaaama...vezi frate ce poate asta?!?! E tare, cuae!" Si ca veni vorba de pseudotalente, saracu Ovi ala - ceva voce nu si-a luat cu el? Comparativ cu Selingareatza era fix pula! Aaaa..nu conteaza. E norvegian, noi sa fim sanatosi!

Cam atat.

Flamingo spunea...

Bravo Marebaiat! De mare angajament comentariul tau! Hehehee... :D

Tot legat de teoriai conspiratiei, citeam mai devreme ceva misto pe un site... Cica s-ar fi intrunit mai marii Europei inaintea finalei si au ajuns la concluzia ca singura tara care si-ar fi putut permite organizarea editiei urmatoare a Eurosionului ar fi Germania, in rest... n-ai ce sa ceri unor tari ex-comuniste (Armenia, Azerbaidjan, Georgia) sau tari care se zbat sa nu intre faliment (vezi aici Grecia).

De aici si Lena, marea castigatoare...

Cel care considera spunea...

Imi plac le nebunie cei care cred si sunt convinsi ca exista teoria conspiratiei. Ca se voteazaeo-politic, asta da...este normal... ca nu te-a votat Bulgaria? hai sa fim seriosi! De ce crezi tu ca ei ar vota pt noi? Pt ca mergem la mare la ei? Mergem la mare la ei de prosti...

Marebaiat, frumos stilu matal;e de a injura... te simti mai barbat daca vorbesti numai arat si iti bati joc de numele oamenilor? Chiar penibil... Sunteti frustrati ca nu sunteti voi norvegieni? mai marebaiat... fii tu norvegian, dar termina tu cu chestia aia care o tineai mereu in gura...scuze...mana, ca vorbeai cu degetele, nu cu gura.

Asta este...dupa razbel multi razboinici se arata/... Pacat ca sunt cheli...

Unknown spunea...

Eu sincer as vota desfiintarea Eurovisionului. Cel putin in Romania. S-a pierdut de multa vreme ideea de baza a acestui festival si ca in orice magarie de amploare, totul se intampla ca la manele : "pe interes" . Pacat...eu simt ca avea la baza un mare potential, si anume acela de a promova un gen de muzica mai bun decat tuci-tuci, zdutz-zdutz, de a pune in lumina artisti reali, nu labe, care sunt mai putin cunoscuti dar care merita mult mai multa atentie decat frectiile de main-stream, de a casca ochii/urechile romanului retard prin definitie, de a-l scoate dreaq din turma si chestii constructive de genu' asta. Muzica este o arma puternica, dar prostii (a se citi majoritatea) nu stiu si se lasa manipulati. Am crescut de mici pe idei d-astea gen "frate...eu sunt rapper, tu ej rocker...iti sparg muia cand te vad". Nu discut de manelisti; nu merita sa intre in vreo categorie umana, de-abia intra la primate. In schimb separarea asta prin genul de muzica pe care il asculti e ceva puternic, si e o buba globala! Auci! Dar intorcandu-ne la oile noastre, Eurovisionul din Romania continua sa ingrase aceeasi porci si degeaba. Cine pula mea e Paula Seling? E una care canta aceeasi muzica gay si toti stim asta. Nu si-a schimbat DELOC stilul in toti anii astia, timp in care toata lumea mai evolueaza, mai capata o alta tendinta...suntem in 2010 FRATEEE!!! Nu nu...ea a ajuns artist national pe meritele ei : canta frumos, are tehnica, stie muzica, baga bine la pian...nu contest asta, respect oamenii care muncesc, DAR nu mai are nimic de expus de pe vremea cand canta dupa piesele lu' Elefantis. Toate piesele sunt la fel, menite sa ajute timizii sa se futa! Acu' vine la Eurovision cu doo piese noi - aia cu Kamara, penibila...nu discutam de spre ea, si asta cu Ovi unde incearca ceva nou...FINALLY!!! Din pacate, pe tipul ei de voce nu se potriveste...dar cine sta sa analizeze astea? Nimeni...plm, e Saula Peling, o stim de peste 10 ani si nu conteaza care e trade-mark-ul tau, ca foamea e puternica... Urmeaza sa se apuce si Stefan Banica de trip-hop...Iris sa bage un dnb...Holograf - ceva etno, si aia e...cui naiba ii mai trebe coloana vertebrala? Chiar, de ce oare nu participa si Banica sau Holograf la asemenea evenimente, ca numele Paulei se vrea a fi la acelasi nivel..? Unii n-au constientizat inca termenul de PENIBIL dar il promoveaza puternic.

Ideea e ca nu meritam Eurovision, pentru ca ratatii care il organizeaza nu fac decat aceeasi ciorba din aceleasi mortaciuni...on and on and on and on and on... Cat despre saracie si organizarea Eurovisionului...chiar as vrea sa vad un Eurovision in...Albania, frate! Pei cred ca ar infiinta un minister nou ca sa se ocupe de asta si ar da o lege prin care toata populatia sa fie obligata sa doneze putin sange, un rinichi ca omu are doi si traieste ok si cu unu, dar macar se face Eurovision! Numai ca n-ar fi in Albania, pentru ca aia macar au spirit de conservare...deci ar fi CLAR in Romania, the wonderland! Deci, putina rabdare, ca rezolvam si o duda d-asta, mai taiem copiilor din alocatii, triplam pretul painii si aia e!

In fine, destul amuzament pentru o zi de luni...bravo Lenutzo, esti tare...stai intr-o tara vascularizata economic, nu conteaza nimic altceva, sunt convins ca nici nu stii in ce directie tre' sa te uiti pe harta ca sa ajungi in Romania, motiv pentru care ma pis in berea ta!

Unknown spunea...

Ah..pacat ca am vazut abia dupa epistola de mai sus ca a raspuns un raton. Bogdane, teoria mea este valida si argumentata...cat despre modul de a ma "contracara"...pfff...PENIBIL!

1. Stilul meu e apreciat de cei care isi folosesc creierul exponential mai mult decat il folosesti tu.
2. Am dreptul la o parere, chiar extremista si chiar daca intep la greu in jurul meu
3. Nu vreau sa fiu norvegian, c-am auzit ca e frig acolo si ca au pula mica baietii d-acolo, si a mea e marisoara si imi place asta. Si stii de ce? Pentru ca pot sa scriu si cu ea intre degete, si cu ea intr-o pisda, si cu ea in gura - dar in gura astora ca tine, care sunt INTR-ADEVAR frustrati...si sincer, apreciez unu ca tine care mi-o ridica la fileu special ca sa-i dau o muie publica, si suficient de prosti incat sa aiba si un nume real, site...si alte d-astea ca sa rada si altii de el
4. Razbel? Eu nu ma bat cu nimeni, doar ma pis pe cine am chef. Pentru ca este un blog de scandal (citeste mai sus) si mie imi place scandalul luni dimineata. Apropo, am tot parul in cap, si pentru cultura ta generala, pluralul de la CHEL este CHEI! Hai...liber!

Cel care considera spunea...

Ai ceva tu cu lena... lena chiar mi-a placut, vezi la mine pe blog ce am scris.

Si asa cum la noi castiga "cine trebuie", si la nivel European o sa vezi acelasi lucru, la alt nivel...

Si repet: tot o dai in limbaj de ghearla...

Flamingo spunea...

Sa ne intoarcem la Eurovision...

Din cate se vede in clasament, poate am fi castigat lejer locul II daca primeam de la bulgari cateva puncte si inca cateva de la una din tarile care contrar asteptarilor nu ne-a acordat nici macar un scuipat.

Sa nu uitam ca ne mai trebuiau DOAR 9 PUNCTE sa fim pe locul 2 deasupra Turciei!

Cel care considera spunea...

Salut Ratonule////

Iti spun asa pentru ca daca tu ma faci raton si eu seman cu tine...automat esti raton.
1. Stilul tau este apreciat de catre cititorii si ascultatorii lui Mircea Badea. Ceea ce te descalifica
2. parerea ta
3. faza cu numele real si site0ul denota cat esti de jucaus pe net si cat de aiurit esti in viata reala. Numai cocalarii se dau pe Hi5 si altele spunanad cat de mare este a lor. A propos de asta (de marime, etc) se spune ca cei cu ea mare intr-adevar o tin acolo numai pentru "prieteni"; cei care o au mica tipa despre asta...asa ca daca o ai mare ia-o linistit intre buzele gurii tale... daca nu iti dau eu sa nu te las cu gura goala ca nu se face
4. Am vazut ca este blog de scandal si ma retrag...il stiam pe flama mai linistit...scandalul sa fie la voi acasa

Unknown spunea...

Asa, Bogdane...asa mai vii de-acasa, comenteaza despre un SUBIECT, nu despre un USER. Ma bucur ca iti place Lena...cuiva trebuie sa ii placa, nu? D-aia exista cuvantul "diferit". Pana si limbajul meu e diferit...apropo, fac pariu ca stiu mai multe cuvinte decat tine, dar le folosesc p-alea simple si acide, pentru ca asa vreau sa fie mesajul meu. Sa doara! Apropo, scuze ca te apostrofez iar, dar se spune GHERLA. Ghearla...nu stiu...poate ne explici tu ce este :D

Cel care considera spunea...

PS: nu am cum sa iti explic ca nu am nici italice, nici ingrosate... Citind in loc de sau in loc de cream o intonatie specifica cartierelor marginase pentru ca tu sa ma intelegi.
personal mi-e scarba de pseudointelectuali care considera ca este un drept si o obligatie cetateneasca sa vorbeasca ca niste gunoaie. Pentru ca asa consider ca vorbesti, mai baiat mare.

Si iata ca nu m-am retras... sa inteleg ca imi place si mie scandalul? Pfiu! Sper sa nu!

Deci ai inteles... sau esti baiat mic?

Flamingo spunea...

Si ca sa fiu in ton...

TERMINATI-VA BRE !

:P

Unknown spunea...

Repet, NU semeni cu mine, ca n-ai cum!
1. Ce cauta aici Mircea Badea ca si argument?
2. Parerea este EVIDENT ceva personal.
3. Jucaus si aiurit...hm, funny! Deci stai si pe hi5 sa verifici cocalari. Smart! Despre partea cu muia, TU ai inceput, eu nu te-am jignit pe tine cu nimic decat DUPA, cand e evident ca ai cautat-o! Si...à-pros-pos (ca asa se scrie) oricat ai incerca sa pari tu ala care-o da...intotdeauna, dintre noi doi, o sa fii ala DOAR care-o ia!
4. Felicitari

====================================

Intre timp, vad c-ai mai scris, si ca sa nu ne mai decalam, iti raspund tot aici. Unul ca tine n-o sa aiba niciodata NIMIC de explicat nimanui, pentru ca n-are cum. Nu poate! De-abia scrii in limba romana si ii faci pe altii pseudointelectuali, cand este evident ca tu esti ala! Citeste ce scriu, si intelege ca IMI PLACE sa vorbesc porcos, tocmai pentru a da o greutate anumitor cuvinte, si vad ca functioneaza...cat despre obligatii (nu stiu de unde ai scos-o, ca doar ce iti explicasem de ce injur) doar tu ai, demonstrand ca esti o oaie din sistemul pe care il reprezinti!

E evident ca iti place scandalul, pentru ca tot scrii p-aici si iti iei puli peste tot, dar din pacate esti incompetent si la asta, pentru ca nu gasesti altceva inteligent de spus decat sa te iei de nick-ul meu. Mare baiat/mic baiat. WoW...de unde ai glumele astea? Ai vreun bunic care ti le sopteste? Apropo...ma doar fix in pula de parerea ta daca pana acum nu ti-ai dat seama singur; te rog, continua sa imi hranesti apetitul de a te jigni, o fac cu deosebita placere :)))


@ Monsieur Flamingo, cat timp sunt atacat, raspund. Imi cer scuze daca deranjez habitatul blogului tau, dar din punctul meu de vedere, cam asta e ideea unui blog de scandal. SCANDALUL! E constructiv, menit sa puna in evidenta diverse aspecte din diferite unghiuri, si daca amaratii nu stiu sa vorbeasca la subiect si se apuca sa comenteze si sa jigneasca, li se infunda orificiile cu multa carne. Moca! De-acord?

Flamingo spunea...

@Marebaiat...

Asa este. Blogul se vrea de scandal, dar articolul de fata este mic copil pe langa altele postate pana acum. Prietenii "stieee".

:P

Cat despre "relatia" ce tocmai se contureaza intre tine si Bogdan, :) pot afirma cu mana pe inima ca te inseli un pic in mai multe privinte. Spun asta deoarece il cunosc foarte bine si nu prea merita anumite apelative din partea matale.

Pe de alta parte, observ ca nici tu nu esti departe de el ca intelect, cu alte cuvinte nu esti prost deloc :) doar ca-ti mai place sa-ti bagi si sa scoti, lucru de altfel "normal" in anumite contexte.

Ca o concluzie, nu va mai ciondaniti... BRE!

:D

Cel care considera spunea...

OK:) eu cedez... dar as vrea doar sa ii spun colegului de forum care nu are cum sa semene cu mine (asa a spus) ca apropo se scrie in lb romana, din pacate, apropo. In limba franceza si - dex-ul inca accepta din fericire - se scrie a propos (cu accent pe a, dar nu am cum sa scriu aici din cauza codarii folosite de mine).

Pa!

Trimiteți un comentariu

Ca sa puteti posta, aveti nevoie de un cont Google (Blogger, Google Docs, Youtube, Picasa, Istoric Web, Gmail, etc).

 
Copyright 2009 FLAMINGO Advertising. Powered by Flamingo